Facebook Live update biedt streams in volledig scherm

Rutger Otto
21 juli 2016, 13:19
2 min leestijd
Facebook Live update biedt streams in volledig scherm

Facebook voert verbeteringen door in zijn livestream-modus. Gebruikers kunnen met de update in volledig scherm streamen en reacties uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Live update

De Facebook Live-update is nog niet voor iedereen uitgerold, dat zal de komende tijd wel gaan gebeuren. Een live-uitzending zal voor streamers voortaan in volledig scherm kunnen. Met die modus krijgen gebruikers meer de ruimte om te zien wat ze vastleggen, zowel in portret- als in landschapmodus. Op Android is die optie nog niet direct aanwezig.

Naast het streamen in volledig scherm, heeft Facebook ook de tijd die gebruikers kunnen uitzenden verlengt. Het is na de update mogelijk om tot vier uur achter elkaar te streamen. Dat is twee keer zo lang als voorheen.

Facebook livestream

Reacties uitzetten

Een laatste vernieuwing is dat livestreamers de reacties kunnen uitschakelen. Reacties maken de uitzendingen levendiger en kunnen bijvoorbeeld van pas komen als kijkers de streamer iets willen vragen, maar niet iedereen wil graag een interactieve stream bieden. Voor mensen die bijvoorbeeld vaak troll-reacties krijgen is het een goede zaak dat ze nu live kunnen filmen zonder nare reacties te krijgen. Voor andere mensen is het gewoon fijner om een video te maken waarin alles om het beeld draait – en dan is al het andere overbodig.

Zo start je een stream op Facebook Live

Het starten van een livestream op Facebook is heel simpel. Je hebt er de reguliere app voor nodig. Je tikt op ‘Status bijwerken’ en kiest onder het tekstvak voor ‘Livevideo’. Daar vul je een beschrijving van de stream in en kies je wie er mogen meekijken. Daarna druk je op het knopje ‘Live gaan’ en je zendt direct uit. Rechtsboven in beeld kun je via de pijltjes kiezen welke camera je gebruikt.

Let bij het livestreamen wel altijd op: als je geen gebruikmaakt van een wifi-netwerk, zend je uit vanuit je databundel.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu