Facebook lanceert Facebook Messenger voor iPhone
Redactie

Het sociale netwerk Facebook heeft een nieuwe applicatie in de Amerikaanse app store geplaatst, Facebook Messenger. De applicatie bevat de functies die ontbreken in de reguliere Facebook applicatie, het gaat om de chatfunctie. Ook heeft Facebook er een paar snufjes bovenop gedaan. Met de app kan je namelijk groepschatten en afbeeldingen verzenden, ook heeft de app push-notificaties.

WhatsApp

Op het internet verdenken sommige mensen Facebook ervan dat ze willen gaan concurreren met WhatsApp. Deze applicatie is namelijk erg populair op de iPhone, het is een soort chatten maar je hoeft niet meteen te antwoorden. Je kan het vergelijken met de Ping dienst van BlackBerry. In de screenshots van Facebook messenger zie je namelijk ook berichten die niet vlak na elkaar zijn beantwoord.

De app is nu alleen beschikbaar in de VS, wanneer de we in Nederland gebruik kunnen maken van de gratis Facebook Messenger is nog niet bekend. Hierbij de link voor de mensen met een Amerikaans app store account: Facebook Messenger

facebook messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.