Facebook laat gebruikers gemakkelijker app-reclames verbergen
Wouter Nijsen

Facebook geeft zijn gebruikers voortaan de optie om gemakkelijker advertenties en andere reclames in de app te verbergen. De nieuwe feature wordt de komende weken uitgerold en verschijnt het eerste in de iOS-app.

Dat meldt The Atlantic Wire. Het is op dit moment al mogelijk om reclames in de iOS-app te verbergen. Dit doe je door op het pijltje rechtsboven een bericht te drukken en dan ‘verbergen’ te selecteren. Dit geldt voor zowel reclames als Facebookberichten.

De nieuwe feature, die een speciale knop met een X-logo gaat worden, komt voortaan bij elke reclame te staan waarna de advertentie eenvoudig kan worden verborgen. De knop moet binnen drie weken voor alle iPhone-gebruikers met de Facebook-app beschikbaar zijn.

Nieuwe functie Facebook binnen enkele weken beschikbaar

Facebook ontving veel kritiek op het aanbieden van advertenties in de app. Vooral op de iPhone 4 en 4S en oudere iPhones nemen Facebookreclames veel ruimte in waardoor gebruikers zich aan de advertenties gaan ergeren. Hoewel dit bij de iPhone 5 een minder groot probleem is, wil Facebook zijn gebruikers toch tegemoet gaan komen en de optie aanbieden om specifieke of alle reclames – naar eigen wens – te verbergen.

De nieuwe knop wordt waarschijnlijk via een update aan de officiële iOS-app van Facebook toegevoegd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.