De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Laat de kunstenaar in je los met de Facebook-app

Redactie
7 oktober 2015, 13:15
1 min leestijd
Laat de kunstenaar in je los met de Facebook-app
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7,5

Facebook komt met een nieuwe optie bij het publiceren van foto’s waarmee je lekker kan kliederen. Je hoeft de app hiervoor niet te updaten. Kleine kanttekening: Facebook Krabbelen werkt nog niet altijd.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Facebook Krabbelen

Sinds enige tijd biedt Facebook al de optie om de foto’s die je uploadt via de iOS- of Android-app te bewerken met filters, emoticons of ze bij te snijden. Met een nieuwe optie die ‘Krabbelen’ wordt genoemd kun je nu in allerlei kleurtjes iets bij je foto tekenen. Na het uploaden van je foto verschijnen er links onderin verschillende, afwisselende icoontjes. Druk op het moment dat de schilderskwast in beeld komt op het icoontje om de tekenfunctie tevoorschijn te toveren.

De functie lijkt erg op de kleurfunctie van Snapchat (eigendom van Facebook), want ook bij Facebook is het mogelijk om de kleur waarin en de grootte van de pen waarmee je tekent aan te passen. Ook is het mogelijk om een tekening ongedaan te maken of alles te wissen.

Geen update benodigd

De functie is beschikbaar zonder dat je de app van een update hoeft te voorzien. Is het bij jou op dit moment nog niet mogelijk, dan zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat dat wel kan. Kleine kanttekening, het werkt niet altijd even goed. Zo moet je op het juiste moment drukken als het schildersicoontje in beeld is, anders open je het menu zonder de tekenoptie. Wil je het vervolgens nog een keer proberen met dezelfde foto dan is dat niet meer mogelijk en moet je de foto opnieuw inladen om de icoontjes weer te laten knipperen. Daarnaast staat het krabbelicoontje niet altijd tussen deze opties.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu