Facebook koopt Instagram

Redactie
9 april 2012, 20:27
1 min leestijd
Facebook koopt Instagram

Facebook neemt de populaire foto applicatie voor de iPhone, Instagram, over. Beide bedrijven maken dit maandag bekend. Instagram heeft Facebook een slordige 1 miljard dollar gekost.

Instagram

Instagram is een zeer populaire foto applicatie voor iPhone-gebruikers, de app telt 30 miljoen gebruikers. Gebruikers kunnen met deze

Lees verder na de advertentie.

applicaties foto’s maken, bewerken, en uploaden naar hun eigen profiel. Het is ook mogelijk om foto’s te delen met Facebook of Twitter.

Aankoop

Het is voor het eerst dat het grootste sociale netwerk ter wereld, Facebook, zo’n gigantische aankoop doet. Wat de plannen van Facebook met de fotodienst zijn is nog onbekend. Het sociale netwerk wil naar eigenzegge vooral nieuwe dingen leren van Instagram.

Naar verwachting zal Facebook nog dieper worden geïntegreerd in Instagram. Verder zal de applicatie voorlopig nog hetzelfde blijven, er wordt een apart team binnen Facebook op de nieuwe aanwinst gezet.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Facebook, het is de eerste keer dat we een product hebben overgenomen met zoveel bestaande gebruikers. We zijn niet van plan veel meer van dit soort aankopen te doen.” Zo stelt Zuckerberg, directeur Facebook, in een verklaring.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's