Zo verander je Facebook Messenger in een arcadekast met Instant Games

Lars Paijmans
30 november 2016, 10:07
2 min leestijd
Zo verander je Facebook Messenger in een arcadekast met Instant Games
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Met Facebook Instant Games zijn Facebook en Facebook Messenger er in een keer een stuk leuker op geworden. Klassieke games als Pac-Man en Galaga zijn hierrdoor slechts een paar tikken op je iPhone-scherm van je verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Instant Games gelanceerd in Nederland

Facebook lanceert de Facebook Instant Games vandaag in een gesloten bèta, die beschikbaar komt in dertig verschillende landen. Ook Nederland hoort hierbij, aangezien we het nieuwe icoontje al in Messenger zagen verschijnen. Je opent een Instant Game door op het nieuwe controller-icoontje te tikken. Deze staat in dezelfde balk waar ook knoppen voor gifs, stickers en afbeeldingen in staan.

Facebook Instant Games

Deze knop was voor ons al beschikbaar in de webversie van Facebook Messenger, maar zagen we nog niet in de iOS-app. Omdat het om een geleidelijke uitrol van de dienst lijkt te gaan, kan deze knop echter op ieder moment opduiken.

In het begin heb je 17 verschillende games om uit te kiezen, die variëren van Space Invaders tot Pac-Man en Words With Friends. Bekende spellenmakers als Konami en King (van Candy Crush) hebben al toegezegd om games voor het platform te gaan ontwikkelen. In de toekomst wordt het voor iedereen mogelijk om spellen voor dit platform te gaan ontwikkelen.

Downloaden niet nodig

Het voordeel van deze Facebook Instant Games is dat je niets hoeft te downloaden om een spelletje op te starten. Bovendien werken ze zowel op de webversie als de mobiele apps van Facebook en Facebook Messenger. In het verleden bleken verborgen spelletjes in Facebook Messenger een groot succes te zijn. Zo kon je elkaar uitdagen voor een potje basketbal, maar erg uitgebreid waren deze spelletjes niet. Met dit nieuwe spelplatform wordt er in potentie een stuk meer mogelijk.

Omdat al deze spellen (uiteraard) nauw verbonden zijn met het sociale aspect van Facebook is het bovendien heel gemakkelijk om je hoogste score en achievements te delen met vrienden. Zo kun je ook een indrukwekkende prestatie op je tijdlijn delen, waarna je vrienden met een druk op de knop zelf aan de slag kunnen om jou van de troon te storen.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu