De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook Groups: een aparte app voor groepsgesprekken

Rutger Otto
19 november 2014, 10:44
2 min leestijd
Facebook Groups: een aparte app voor groepsgesprekken

Facebook introduceert vaak nieuwe apps, waarmee het diensten van de reguliere Facebook uitlicht. Dat zagen we eerder met Messenger, nu is er ook een aparte app voor Groepen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Groups

De gloednieuwe app staat nu gratis in de App Store en stelt je in staat om gemakkelijker te chatten en te delen met Facebook Groepen. Voor mensen die daar veel gebruik van maken is dat wellicht handig, want de groepen zijn wat verstopt in de reguliere Facebook-app.

Met Facebook Groups wordt het gemakkelijk om de groepen te gebruiken. Het overzicht geeft alle groepen waarvan je lid bent weer in grote cirkels met daaronder de naam ervan. Als er omslagfoto’s zijn, worden die als plaatje gebruikt. Groepen die je het meest gebruikt staan boven in beeld.

facebook groups

Groepen vinden en notificaties

Onderin de navigatiebalk vind je naast een knop voor het overzicht ook knoppen voor Meldingen, Instellingen en Ontdekkingen. Je kan de app namelijk ook gebruiken om nieuwe groepen te zoeken, waar je je vervolgens bij kan aansluiten (als het tenminste een openbare groep is). Zo niet, dan kan je altijd nog zelf een groep aanmaken.

Wil je gewoon op de hoogte blijven van groepen, dan kun je gemakkelijk de notificatiemeldingen instellen. Het is zelfs mogelijk om (via een kleine omweg) groepen aan het startscherm van je iPhone toe te voegen. Dat doe je door je vinger ingedrukt te houden op een bepaald groep-icoon. Tik op het stippellijntje dat verschijnt en kies ‘Toevoegen aan startpagina’. Je wordt nu naar de browser geloodst, waarna je een snelkoppeling aan je strakker kan toevoegen. Ben je nog sneller op de hoogte van wat er in je vriendenkring speelt.

Facebook Groups downloaden

Facebook Groups is niet verplicht, dus als je groepen liever via de nieuwsfeed op Facebook ziet, kun je alsnog de reguliere Facebook-app gebruiken. De Facebook Groups app is gratis te downloaden voor iOS 7 en nieuwer. Er is 54MB benodigd voor de installatie.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu