De nieuwe iPhone 16: nu extra scherp geprijsd!

Facebook test publieke groepschats in twee landen

13 november 2016, 10:47
2 min leestijd
Facebook test publieke groepschats in twee landen

Facebook experimenteert met een nieuwe functie voor chat-app Messenger. In twee landen wordt getest hoe publieke groepsgesprekken kunnen werken met de optie Rooms.

Lees verder na de advertentie.

Facebook groepschats

Facebook probeerde Rooms al eens als een losse app in de markt te zetten, maar een jaar na lancering werd hij offline gehaald wegens te weinig animo. Sindsdien is Facebook echter blijven doorontwikkelen en twee maanden geleden bleek al dat Rooms mogelijk onderdeel zou worden van Facebook Messenger. Nu test het bedrijf de functie in Canada en Australië. Dat schrijft The Courier Mail.

Deze landen worden wel vaker door Facebook gebruikt om nieuwe mogelijkheden in apps te testen, omdat gebruikers daar ook Engels spreken. Zodoende hoeft het bedrijf niet direct in de VS of internationaal te lanceren, maar kan het experimenteren met een kleinere groep gebruikers.

messenger rooms

Onderwerpen

Het idee van Rooms is dat er binnen bepaalde ‘chatkamers’ wordt gesproken over bepaalde onderwerpen. Dat doe je met mensen die je kent en mensen die je niet kent. Dat is het verschil met normale groepsgesprekken, waar je normaliter alleen met vrienden en familie bent en over meer dan één onderwerp spreekt. Toch is het ook in Rooms mogelijk om een gesprek op privé te zetten, zodat alleen de beheerder bepaalt wie erbij komt.

Mensen leren kennen

Met Rooms zou het mogelijk worden om met vreemden te praten over onderwerpen waar je het met vrienden of familie niet over kunt hebben. Op die manier leer je ook vrij laagdrempelig nieuwe mensen kennen. Via dit soort chatvensters zouden daarnaast evenementen gemakkelijk zijn op te zetten. Facebook heeft bevestigd bezig te zijn met het testen van Rooms in Australië en Canada. Alleen gebruikers in die landen kunnen voorlopig Rooms aanmaken. Onduidelijk is nog of je wel deel kunt nemen aan gesprekken vanuit andere landen.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu