Maak nu fotocollages in Facebook en later livestreams

Erwin Vogelaar
4 december 2015, 17:29
1 min leestijd
Maak nu fotocollages in Facebook en later livestreams
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7,5

Je kunt nu fotocollages maken via de iOS-app van Facebook. Ook is het bedrijf bezig met de eerste testen voor het beschikbaar maken van livestreams.

Lees verder na de advertentie.

Facebook fotocollage

Facebook heeft de mogelijkheid om fotocollages te maken toegevoegd aan de app. Het is bedoeld om foto’s die bij elkaar horen te groeperen en als één foto-verhaal op je wall te plaatsen. Een collage maken kan door op Foto te drukken, waarna de app al collages voorstelt gebaseerd op het tijdstip wanneer je de foto’s gemaakt hebt.

De collage is natuurlijk ook te bewerken. Zo kun je foto’s en video’s verwijderen die je er toch liever niet tussen wil door op het kruisje te drukken en je kunt de volgorde aanpassen door met de beelden te slepen. Ben je tevreden dan geef je de collage een titel, druk je op Volgende en dan op Plaatsen.

Tevens is Facebook gestart met een test in de Verenigde Staten om Live Video voor iedereen beschikbaar te maken. Het is een manier om een gebeurtenis te filmen, terwijl je vrienden live mee kunnen kijken. De functie is vergelijkbaar met apps als Meerkat en het door Twitter overgenomen Periscope.

Facebook fotocollage's

Zodra de optie tot livestreamen ook voor ons beschikbaar is zul je een korte beschrijving kunnen tikken en een beoogd publiek kiezen. Tijdens het streamen zie je dan wie van je vrienden er meekijkt en hoeveel kijkers je totaal hebt. Ook kunnen kijkers net als in Periscope, reacties geven die de streamer direct ziet.

Facebook downloaden

De optie om collages toe te voegen wordt vandaag toegevoegd. De app downloaden kan door op onderstaande link te klikken. De app vraagt 104MB aan vrije ruimte en minimaal iOS 7.0.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu