Facebook-update brengt foto-naar-spraak-feature
Redactie
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

8,5

De Facebook iOS-app heeft een update gekregen, waardoor het nu voor slechtzienden en blinden mogelijk wordt om zich een beeld van foto’s te vormen. De app bevat een functie die geplaatste afbeeldingen omschrijft.

Facebook foto-naar-spraak

Facebook bevatte al enige tijd een tekst-naar-spraak-functie. iOS-gebruikers konden geplaatste statusupdates en andere teksten laten voorlezen door de app. Foto’s werden tot nu toe gewoonweg aangeduid als ‘foto’. Voortaan is het dus mogelijk om deze ook te laten omschrijven, hoewel de feature alleen nog in het Engels werkt.


Facebook gebruikt hiervoor speciale fotoherkenningssoftware genaamd ‘automatic alternative text’. Deze software is in staat om foto’s een omschrijving te geven en de gebruiker een samenvatting te geven van wat er zichtbaar is. Deze omschrijvingen zijn wel heel kort, bijvoorbeeld: ‘Foto kan de lucht, boom, buiten bevatten’. Omdat de feature is ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie, is de verwachting dat hij in de toekomst steeds slimmer en accurater wordt. Daarnaast blijft Facebook investeren om zijn applicaties voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.

De Facebook foto-naar-spraak-feature is alleen beschikbaar voor gebruikers die de taal op Engels hebben staan. Het bedrijf is echter van plan om de functie binnenkort wereldwijd uit te rollen. Mocht je hem echter nu al willen uitproberen, dan kun je dat doen door je instellingen aan te passen.

Facebook

Facebook, Inc.

5 (34 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.