Facebook blokkeert Defriended
Redactie

Het kan je niet ontgaan zijn dat ‘Twitteren’ en ‘Ontvrienden’ de woorden van 2009 zijn geworden. Een applicatie die goed op het laatste werkwoord inspeelde was ‘Defriended’. Deze applicatie gaf je inzicht in je Facebook-vrienden. Zodra iemand je als vriend verwijderde kreeg je dit in de applicatie te zien.

Defriended geblokkeerd

De applicatie Defriended is sinds gisteren geblokkeerd. Volgens de regels van Facebook mogen ontwikkelaars namelijk niet melden of mensen vrienden verwijderd hebben. Als je iemand wilt verwijderen uit je vriendenlijst staat er namelijk dat je ‘vriend’ geen notificatie zal ontvangen.

De applicatie is geblokkeerd door Facebook. Dit is mogelijk door het blokkeren van de ontwikkelaars-key. Elke applicatie heeft een eigen code die de gebruiker eerst moet accepteren. Door deze code weet Facebook welke applicatie het is. Met deze code kan Facebook de applicatie ook in één keer blokkeren, zodat applicaties die schadelijk kunnen zijn onschadelijk worden gemaakt.

Bron: i-doodz

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.