Facebook app voor iPhone nu twee keer zo snel
Redactie

De Facebook app voor de iPhone was traag, maar daar is nu verandering in gekomen. De applicatie was in HTML 5 geschreven, maar nu herschreven in Objective-5. Met deze verandering komt er eindelijk een einde aan de traagheid en is de snelheid van de responstijd verdubbeld.

Facebook 5.0 voor iOS

De compleet vernieuwde versie van de Facebook app is het resultaat van meer dan zes maanden noeste arbeid. De nieuwe versie Facebook 5.0 is nu twee keer zo snel dan de vorige app. Het is nu echt prettig om op je iPhone gebruik te maken van de Facebook app. Dat merk je meteen al aan het snelle opstarten. Ook het scrollen door de nieuwsfeed gaat echt stukken sneller. Verder heeft de applicatie op het visuele vlak eveneens veranderingen ondergaan.

Visuele veranderingen

De nieuwe versie is visueel gezien veel strakker geworden. De knoppen hebben bijvoorbeeld een meer vierkante en strakke vormgeving. Als je een foto laadt, dan zal deze verschijnen in een gewijzigde weergaven. Als je op een foto drukt, vult deze het hele scherm van je iPhone. Je ziet dan ook in de transparante balk de reacties en het aantal likes. Druk je daarop, dan verschijnt er een pop-up met de laatste reacties. Veeg je naar beneden, dan sluit het venster zich weer.

De verdubbeling van de snelheid is de echte vooruitgang in de Facebook app, die je nog altijd gratis kunt downloaden op je iPhone.

Facebook

Facebook, Inc.

5,0 (47 reviews)
Gratis via App Store
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.