Facebook-app ontvangt update die hoog accuverbruik oplost
Gijs Ettes
Facebook

Facebook

Gratis

Onze score

7,5

Facebook heeft zijn iOS-app van een update voorzien die het hoge accuverbruik oplost. De app moet ook sneller en stabieler werken, maar van nieuwe functies is geen sprake.

Dit veroorzaakte het hoge Facebook accuverbruik

In een post op het sociale netwerk meldt Ari Grant van Facebook dat het accuprobleem werd veroorzaakt door de wijze waarop de app omgaat met de processor en de manier waarop audio wordt afgespeeld. Als gebruikers na het afspelen van een video de iOS-app afsloten, bleef de audio op de achtergrond onhoorbaar doorspelen. Het gevolg was een aanzienlijk hoger accuverbruik, aangezien de app niet door het systeem werd bevroren.

Dit is te vergelijken met een muziek-app, die ook de mogelijkheid heeft om op de achtergrond actief te blijven, zodat gebruikers kunnen blijven luisteren. In het geval van de Facebook-app was dit echter niet de bedoeling. Met de recente update is het probleem opgelost en kan de iOS-app niet meer op de achtergrond audio afspelen. Ook moet Facebook efficiënter omgaan met de processor van iOS-toestellen.

Het hoge accuverbruik werd volgens Grant niet veroorzaakt door de functie in Facebook die je locatiegeschiedenis bijhoudt. Als je niet in de instellingen deze optionele functie hebt ingeschakeld, dan kan de locatie van je iPhone of iPad niet op de achtergrond bijgehouden worden.

Facebook-app voor iOS downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie (42.0) van de Facebook-app downloaden. Deze is 99MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.

Facebook

Facebook, Inc.

5 (50 reviews)
Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.