Dit kun je (niet) met 3D Touch voor Facebook

Redactie
13 oktober 2015, 10:11
1 min leestijd
Dit kun je (niet) met 3D Touch voor Facebook
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

8

Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, maar Facebook heeft een update naar buiten gebracht waarmee 3D Touch eindelijk ondersteund wordt door het sociale netwerkplatform. De mogelijkheden die Facebook 3D Touch met zich meebrengt zijn echter beperkt. 

Lees verder na de advertentie.

Gisteren werd Facebook van een update voorzien waarmee gebruikers met een iPhone 6S of 6S Plus de mogelijkheden van 3D Touch voor Facebook kunnen ontdekken. Helaas voor hen zijn deze mogelijkheden nog niet heel uitgebreid.

Snelmenu met Facebook 3D Touch

Door de update is het nu onder meer mogelijk om via het snelmenu op het homescreen voor een snelkoppeling binnen de app te kiezen. Dit snelmenu functioneert eigenlijk zoals we gewend zijn van de rechtermuisknop op desktops. Je krijgt hiermee toegang tot de meest populaire functionaliteiten van de app. Facebook biedt opties aan voor het maken van een foto/video, het uploaden van een foto/video en het schrijven van een nieuw bericht.

Facebook 3D Touch

De extra mogelijkheden die 3D Touch in de app zou kunnen bieden ontbreken, tegen de verwachting in, nog steeds. Facebook heeft in de app zelf nog geen ondersteuning voor 3D Touch of de Peek en Pop-functionaliteit toegevoegd aan de update. Ook Live Foto’s, die volgens Apple dit jaar nog op Facebook gedeeld kunnen worden, worden normale foto’s wanneer ze gepost worden.

Opvallend is dat Instagram, dat eigendom is van Facebook, wel beschikt over meerdere 3D Touch opties in de app, waaronder de Peek en Pop-functie.

Update Facebook voor 3D Touch-ondersteuning

De update van Facebook met 3D Touch-opties is vanaf gisteren te downloaden in de App Store. De app vereist 99,4MB aan vrije opslagruimte en iOS 7.0 of hoger. Als je 3D Touch wilt gebruiken heb je vanzelfsprekend de nieuwste iPhone en iOS 9 of hoger nodig.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu