Deze drie Face ID-games voor de iPhone X speel je zonder handen

Rutger Otto
19 december 2017, 19:27
3 min leestijd
Deze drie Face ID-games voor de iPhone X speel je zonder handen

Face ID op de iPhone X stelt gebruikers niet alleen in staat om in te loggen, maar ook om spelletjes te spelen. We zetten in dit artikel drie van zulke games op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Face ID-games op iPhone X

Het gebruik van Animoji, met name voor karaokesessies, was de eerste paar weken na de iPhone X-release populair. Inmiddels zijn de meeste gebruikers er wel aan gewend en gebruiken ze Face ID voornamelijk voor het ontgrendelen van de telefoon en als verificatie om apps te downloaden.

Maar ontwikkelaars hebben ook toegang tot de technologie van Face ID. Dat levert ineens een paar games op die speelbaar zijn met je gezicht. Wat dat uiteindelijk voor spelletjes oplevert, is niet bekend, maar op dit moment kun je alvast een paar simpele voorbeelden daarvan proberen.

Bekijk ook: de 8 leukste Animoji Karaoke-video’s

Nose Zone

De app Nose Zone brengt jouw gezicht als een stel lijnen in 3d in beeld. Uit het puntje van je neus komt een groene laser in beeld waarmee je vierkanten op het scherm moet raken. Dat doe je door subtiele bewegingen te maken met je hoofd.

Je hebt een halve minuut de tijd om alle vierkantjes weg te schieten, maar in extra rondes kun je bonustijd verzamelen. Zo probeer je een topscore neer te zetten. Via Game Center kun je de scores met vrienden vergelijken.

Download Nose Zone in de App Store (gratis)

Rainbrow

Ook het spel Rainbrow speel je helemaal zonder handen. Je ziet je eigen gezicht niet in beeld, maar wel een emoji die kijkt zoals jij. Door je wenkbrauwen omhoog te doen, gaat het poppetje een baan omhoog op de regenboog. Kijk neutraal en hij blijft staan. Met een frons beweegt hij omlaag.

Zo probeer je verticaal over het scherm te gaan terwijl je sterren verzamelt. Daarbij moet je uitkijken niet geraakt te worden door andere emoji die door het beeld zweven. Ook hierbij geldt: probeer de hoogst mogelijke score te behalen.

Download Rainbrow in de App Store (gratis)

Wacky Face

Wacky Face komt woensdag pas uit in de App Store, maar is al wel vooruit te bestellen, zodat je hem meteen hebt als hij beschikbaar is. Met Wacky Face bedien je met jouw gezicht het gezicht van een monster. Van drie kanten komen vijanden op je af, die je verslaat door te knipogen of je mond open te doen.

Download Wacky Face in de App Store (gratis)

Andere ideeën

In de App Store zijn een paar apps te vinden die gebruikmaken van gezichtstracking als input. Face Scape is er daar één van, maar hij is niet gemaakt voor de Face ID-technologie. De app staat al sinds 2015 in de App Store en werkt met elke camera. Door je hoofd naar links en rechts te bewegen, schuif je een balletje over het scherm. Het verschil met Face ID is enorm, want Face Scape heeft een stuk meer moeite om hoofdbewegingen te registreren.

De komende tijd zullen steeds meer apps verschijnen die je gezicht gebruiken als input. Dit werkt alleen goed met de iPhone X, want die heeft als enige iPhone de gezichtsscanner aan boord. Nu zijn het nog simpele apps, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Ben je op zoek naar een iPhone X, dan kun je terecht in onze koopvergelijker om een losse iPhone X te kopen. Ook vind je er de beste aanbiedingen voor een iPhone X met abonnement.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's