De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Fabric: ex-Facebookexperts maken op locatie gebaseerd sociaal dagboek

Lars Paijmans
11 augustus 2016, 16:33
2 min leestijd
Fabric: ex-Facebookexperts maken op locatie gebaseerd sociaal dagboek
Fabric · Effortless Journal

Fabric · Effortless Journal

Gratis

Reviewscore

7

Met alle foto’s, verhalen en video’s die je online zet bouw je al jaren een flinke online geschiedenis op. Twee ex-Facebook-medewerkers willen met de nieuwe app Fabric deze geschiedenis overzichtelijk en toegankelijk maken.

Lees verder na de advertentie.

Fabric is een online dagboek dat zich zelfstandig vult

Fabric noemt zichzelf een ‘op locatie gebaseerd dagboek’ dat zijn best doet om jouw ervaringen en interacties op te slaan. Hiervoor benut de app een aantal verschillende functies van je iPhone, en combineert dit met de populairste sociale netwerken van het moment. Zo worden je stappen geteld en weet de app op basis van de iPhone-accelerometer dat je aan het lopen bent. Vervolgens worden de plaatsen die je bezoekt herkend door Foursquare. Ook kun je zelf privé plekken toevoegen, zoals je eigen huis.

Op deze manier vult Fabric een kaart met grote cirkels, waar de foto’s en video’s in staan die je op dat moment gemaakt hebt. Zo zie je na een tijdje bijvoorbeeld een setje foto’s opduiken die je in een restaurant op vakantie maakte, en staan de filmpjes van het dagje Efteling op de locatie van het pretpark. Een online dagboek dus, dat zichzelf automatisch vult. Door vrienden uit te nodigen kunnen ze je volgen, wat het ook mogelijk maakt om gebeurtenissen te delen. Zodra je een vriend toevoegt, gaat Fabric bijhouden hoe vaak en waar je met elkaar afspreekt.

Fabric wil toegang tot Facebook, Instagram en meer

Zoals je waarschijnlijk al doorhad, vraagt Fabric wel toegang tot je locatiegegevens en sociale netwerken. Het voordeel hiervan is wel dat je niet bij nul hoeft te beginnen als je de app voor het eerst installeert. Door foto’s en video’s van je Facebook– en Instagram-profielen te trekken, kun je direct al een kaart zien verschijnen.

Uiteindelijk moet Fabric op deze manier ook uitgroeien tot een geheugensteuntje. Zo kun je snel zien wanneer je voor het laatst met je moeder hebt afgesproken, bijvoorbeeld. Een origineel concept, dat nog wel zijn tijd nodig heeft om verder uit te groeien tot volwaardig sociaal netwerk. Je kunt de app vanaf vandaag gratis downloaden en gebruiken.

Fabric · Effortless Journal

echo.works

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu