Waarom de populaire app f.lux offline is gehaald

13 november 2015, 10:33
1 min leestijd
Waarom de populaire app f.lux offline is gehaald

De app f.lux voor iOS, waarmee gebruikers de kleurtemperatuur van hun iPhone-scherm kunnen aanpassen, is niet meer beschikbaar. De makers hebben de applicatie offline moeten halen, omdat deze volgens Apple in strijd is met de Developer Program Agreement.

Lees verder na de advertentie.

f.lux offline gehaald

De Mac-versie van f.lux is inmiddels ruim 15 miljoen keer gedownload en nog steeds beschikbaar, maar dat geldt helaas niet voor de recent uitgebrachte iOS-app. Aangezien iOS de benodigde api’s mist om f.lux te draaien, was de app alleen buiten de App Store om te downloaden en te installeren via Xcode. Dit zogeheten sideloaden is volgens de Apple echter niet toegestaan, waarop het bedrijf de makers heeft gevraagd f.lux offline te halen.

f.lux offline

F.lux is een handige app om (automatisch) de kleurtemperatuur van je scherm aan te passen. De applicatie weet wanneer de zon in jouw omgeving ondergaat en opkomt en past op basis daarvan de schermkleur aan. In de avond heeft het scherm daardoor een warmere gloed die minder vermoeiend voor je ogen is. Dit moet bovendien slaapproblemen en hoofdpijn voorkomen. Overdag wordt natuurlijk licht nagebootst, wat weer helpt om productief te blijven. De Mac-versie vind je hier.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu