Populair Kickstarter-kaartspel Exploding Kittens is er nu voor iOS

Rutger Otto
21 januari 2016, 17:15
2 min leestijd
Populair Kickstarter-kaartspel Exploding Kittens is er nu voor iOS
Exploding Kittens®

Exploding Kittens®

€ 2,49

Reviewscore

7

Het is het meest succesvolle spelletje dat ooit op Kickstarter heeft gestaan. Exploding Kittens haalde er bijna 8,8 miljoen dollar op. En nu is het een iOS-game.

Lees verder na de advertentie.

Russisch roulette met katten

Exploding Kittens wordt omschreven als ‘Russisch roulette met katten’. Het is een kaartspel waarbij alle spelers steeds een kaart van een stapel pakken. Op die stapel ligt echter een ‘Exploding Kitten’. Pak je die, ben je af. Tenzij je een kaart hebt die de bom onschadelijk kan maken. Daarnaast zijn er nog veel andere tactische kaarten met grappige plaatjes en effecten om het spel in de war te schoppen.

Om Exploding Kittens te kunnen spelen, heb je voortaan niet meer per se kaarten nodig. Met de iOS-versie speel je met maximaal vijf personen in één ruimte. Er wordt dan een lokale verbinding via wifi of bluetooth opgezet om samen te spelen. Een online multiplayer is er niet. Dit is belangrijk om te weten, want wil je samen met anderen spelen, dan moeten je vrienden een iPhone hebben, het spel kopen én in dezelfde ruimte zijn. Dat is niet handig.

Vernieuwd voor iOS

Het kaartspel is gemaakt door Microsoft’s Elan Lee en Shane Small en de geinige stijl is getekend door Matthew Inman, bekend van The Oatmeal. Exploding Kittens op iOS is geen één op één vertaling van de fysieke versie. Dat heeft een reden. Substantial-ontwikkelaar Mike Judge, die de iOS-versie maakte, zegt: “Directe overzettingen zijn meestal shit. Een slechte kloon van een geweldige game werkt gewoon niet goed in een digitale vorm.”

Waar er in het fysieke spel negen type kaarten zijn, mist er één op iOS. De ‘Nope’-kaart, die ervoor zorgt dat de kaart die net getrokken is niet gebruikt mag worden, mist. Het houdt de snelheid er in op iOS. Maar er zijn wel een aantal nieuwe kaarten. Bijvoorbeeld de ‘Cat Butt’-kaart, die alle kaarten van de tegenstander verandert in achterwerken van katten. Ook berekeningen worden gemakkelijker gemaakt in de digitale versie, dat is dan weer handig aan software.

exploding kittens k

Exploding Kittens downloaden

Het is dus geen simpele overzetting van het spel, maar toch mist er nog het één en ander. De toevoeging van online multiplayer bijvoorbeeld, want dit kaartspel moet je met vrienden spelen. Maar volgens de makers is het kaartspel ‘nog geen kat’. “Het is slechts een kitten.” Dat betekent dat er in de toekomst vast meer mogelijkheden bij komen. De game kost nu 1,99 euro en de eerste paar dagen zijn in-app aankopen gratis.

Exploding Kittens®

Exploding Kittens, Inc

€ 2,49 via App Store

Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Exploding Kittens®
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu