De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 7 beste eindexamen-apps die je helpen met leren

Lars Paijmans
9 mei 2019, 13:00
3 min leestijd
De 7 beste eindexamen-apps die je helpen met leren

Vandaag zijn de eindexamens van de middelbare scholen van start gegaan. In dit artikel vind je de 7 beste apps die je door de eindexamens slepen.

Lees verder na de advertentie.

De beste examen-apps tijdens de eindexamens

We hebben geen apps verzameld om lesmateriaal mee te oefenen, dat heb je vast van school gekregen. Wel nemen we in dit lijstje een aantal examen-apps op die helpen met concentreren of die je voor bij het leren kunt gebruiken. Succes!

1. Eindexamen app

De naam van deze examen-app liegt er niet om: de Eindexamen app is gemaakt om wat werk uit handen te nemen tijdens de eindexamenperiode. Met ingebouwde kalender breng je overzichtelijk in kaart wanneer je een examen hebt. Hier kun je ook een planning aanmaken, zodat je niet zomaar ergens begint met leren. Ook na het examen komt de app nog van pas, omdat je er al snel de inkijkdocumenten in kunt vinden. Zo weet je al een beetje hoe je ervoor staat.

Eindexamen App

Re: Software

Gratis via App Store
examen-apps

2. Google Keep

In de App Store staan honderden apps om notities mee te maken. Wil je dat in je eentje doen, dan heb je aan de standaard Notities-app op iOS zelfs al genoeg. Met Google Keep maak je samenwerken mogelijk. Ben je met een vriend of vriendin aan het studeren en zit je niet in dezelfde ruimte, dan biedt Keep uitkomst. Hiermee kun je groepjes vormen van medestudenten om tegelijkertijd samen aan een document te werken. Zo kun je bijvoorbeeld samenvattingen aanvullen en ze gemakkelijk delen.

Google Keep - Notities/lijsten

Google LLC

Gratis via App Store

3. Sleep Cycle Alarm Clock

Belangrijk voor het studeren: rust. Met de Sleep Cycle Alarm Clock wordt je slaap geanalyseerd en de resultaten worden gebruikt om je op het juiste moment wakker te maken. Heb je ingesteld dat je rond een bepaalde tijd gewekt wil worden, dan kijkt de app wanneer in lichte slaap bent, zodat je uitgerust en relaxt wakker wordt. De app helpt je met kalmerende geluiden bovendien om sneller in slaap te komen.

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

4. Pause

Neem tijdens het leren regelmatig een pauze, zodat je hoofd niet te vol komt te zitten. Pause is een app (van de makers van Monument Valley) waarmee je een moment pakt om even te rusten. Op het scherm volg je een groeiende stip met je vinger, tot hij het hele scherm vult. Dan sluit je je ogen en blijf je over het scherm vegen terwijl je van rustgevende muziek geniet.

Pause: daily mindfulness

PauseAble

Gratis via App Store

5. Todoist

Ook todo-apps zijn er genoeg in de App Store. Voor dit artikel pakken we de gratis app Todoist, één van de betere apps om lijstjes te maken. Hiermee kun je gemakkelijk inplannen wat je allemaal nog moet doen voor je examen. Zo bewaar je overzicht. Een todo-app helpt je ook, omdat het een voldaan gevoel heeft om taken weg te strepen. Zo werk je steeds naar een ‘lege’ dag toe. Met Todoist kun je overigens ook lijstjes voor teams aanmaken, voor als je bepaalde taken met andere scholieren verdeelt.

Todoist: To-do lijst & planner

Doist Inc.

Gratis via App Store

6. Be Focused

Met Be Focused ga je nog een stukje verder dan bovenstaande examen-apps. Deze app deelt een studiedag op in meerdere stukken en tijd. De taken worden opgedeeld door korte pauzes. Volgens de makers is dat een goede manier van studeren, omdat je zo ‘focus en motivatie blijft vasthouden’. Zo nu en dan een pauze nemen na het stampen van feiten is dan ook een hele opluchting.

Be Focused – Focus Timer

Denys Ievenko

Gratis via App Store
Eindexamen apps

7. Forest

Geef het maar toe: hoewel je iPhone heel handig is om je te helpen met studeren, is het ook de ultieme bron van afleiding. Als je moeite hebt om je iPhone weg te leggen, kan Forest een handje helpen. In deze app plant je een boompje, dat begint te groeien zodra je iPhone op slot gaat. Ontgrendel je het apparaat voordat de vooraf ingestelde periode afgelopen is, dan ontstaat er nooit een indrukwekkend bos. Forest houdt continu statistieken bij van deze concentratiesessies, zodat je na verloop van tijd goed ziet hoe goed jij je nu echt kunt concentreren zonder om de haverklap op je smartphone te kijken.

Forest: Focus for Productivity

SEEKRTECH CO., LTD.

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu