De 7 beste eindexamen-apps die je helpen met leren
Lars Paymans

Vandaag zijn de eindexamens van de middelbare scholen van start gegaan. In dit artikel vind je de 7 beste apps die je door de eindexamens slepen.

De beste examen-apps tijdens de eindexamens

We hebben geen apps verzameld om lesmateriaal mee te oefenen, dat heb je vast van school gekregen. Wel nemen we in dit lijstje een aantal examen-apps op die helpen met concentreren of die je voor bij het leren kunt gebruiken. Succes!

1. Eindexamen app

Eindexamen App (AppStore Link) Eindexamen App
Ontwikkelaar: Re: Software
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De naam van deze examen-app liegt er niet om: de Eindexamen app is gemaakt om wat werk uit handen te nemen tijdens de eindexamenperiode. Met ingebouwde kalender breng je overzichtelijk in kaart wanneer je een examen hebt. Hier kun je ook een planning aanmaken, zodat je niet zomaar ergens begint met leren. Ook na het examen komt de app nog van pas, omdat je er al snel de inkijkdocumenten in kunt vinden. Zo weet je al een beetje hoe je ervoor staat.

Download de Eindexamen app in de App Store (gratis)

examen-apps

2. Google Keep

Google Keep (AppStore Link) Google Keep
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

In de App Store staan honderden apps om notities mee te maken. Wil je dat in je eentje doen, dan heb je aan de standaard Notities-app op iOS zelfs al genoeg. Met Google Keep maak je samenwerken mogelijk. Ben je met een vriend of vriendin aan het studeren en zit je niet in dezelfde ruimte, dan biedt Keep uitkomst. Hiermee kun je groepjes vormen van medestudenten om tegelijkertijd samen aan een document te werken. Zo kun je bijvoorbeeld samenvattingen aanvullen en ze gemakkelijk delen.

Download Google Keep in de App Store (gratis)

3. Sleep Cycle Alarm Clock

Sleep Cycle alarm clock (AppStore Link) Sleep Cycle alarm clock
Ontwikkelaar: Northcube AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Belangrijk voor het studeren: rust. Met de Sleep Cycle Alarm Clock wordt je slaap geanalyseerd en de resultaten worden gebruikt om je op het juiste moment wakker te maken. Heb je ingesteld dat je rond een bepaalde tijd gewekt wil worden, dan kijkt de app wanneer in lichte slaap bent, zodat je uitgerust en relaxt wakker wordt. De app helpt je met kalmerende geluiden bovendien om sneller in slaap te komen.

Download Sleep Cycle Alarm Clock in de App Store (gratis)

4. Pause

PAUSE - Relaxation at your fingertip (AppStore Link) PAUSE - Relaxation at your fingertip
Ontwikkelaar: PauseAble ApS
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Neem tijdens het leren regelmatig een pauze, zodat je hoofd niet te vol komt te zitten. Pause is een app (van de makers van Monument Valley) waarmee je een moment pakt om even te rusten. Op het scherm volg je een groeiende stip met je vinger, tot hij het hele scherm vult. Dan sluit je je ogen en blijf je over het scherm vegen terwijl je van rustgevende muziek geniet.

Download Pause in de App Store (2,49 euro)

5. Todoist

Todoist: Organize your life (AppStore Link) Todoist: Organize your life
Ontwikkelaar: Ist Productivity Ltd.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Ook todo-apps zijn er genoeg in de App Store. Voor dit artikel pakken we de gratis app Todoist, één van de betere apps om lijstjes te maken. Hiermee kun je gemakkelijk inplannen wat je allemaal nog moet doen voor je examen. Zo bewaar je overzicht. Een todo-app helpt je ook, omdat het een voldaan gevoel heeft om taken weg te strepen. Zo werk je steeds naar een ‘lege’ dag toe. Met Todoist kun je overigens ook lijstjes voor teams aanmaken, voor als je bepaalde taken met andere scholieren verdeelt.

Download Todoist in de App Store (gratis)

6. Be Focused

Be Focused - Focus Timer (AppStore Link) Be Focused - Focus Timer
Ontwikkelaar: Denys Yevenko
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Met Be Focused ga je nog een stukje verder dan bovenstaande examen-apps. Deze app deelt een studiedag op in meerdere stukken en tijd. De taken worden opgedeeld door korte pauzes. Volgens de makers is dat een goede manier van studeren, omdat je zo ‘focus en motivatie blijft vasthouden’. Zo nu en dan een pauze nemen na het stampen van feiten is dan ook een hele opluchting.

Download Be Focused in de App Store (gratis)

Eindexamen apps

7. Forest

Forest - Stay focused (AppStore Link) Forest - Stay focused
Ontwikkelaar: ShaoKan Pi
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

Geef het maar toe: hoewel je iPhone heel handig is om je te helpen met studeren, is het ook de ultieme bron van afleiding. Als je moeite hebt om je iPhone weg te leggen, kan Forest een handje helpen. In deze app plant je een boompje, dat begint te groeien zodra je iPhone op slot gaat. Ontgrendel je het apparaat voordat de vooraf ingestelde periode afgelopen is, dan ontstaat er nooit een indrukwekkend bos. Forest houdt continu statistieken bij van deze concentratiesessies, zodat je na verloop van tijd goed ziet hoe goed jij je nu echt kunt concentreren zonder om de haverklap op je smartphone te kijken.

Download Forest in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.