Evomail: prachtige e-mail-app komt naar iPhone
Wouter Nijsen

Evomail bestaat al langer voor iPads, en vele iPad-gebruikers vinden het een erg stijlvol vormgegeven e-mail-app, die op een vlotte manier is te besturen via gestures. Nu kunnen iPhone-gebruikers dat ook, met de gratis iPhone-app Evomail.

De basis van Evomail is hetzelfde gebleven. De app ondersteunt nog steeds alleen Gmail, al komen andere e-mail-diensten hier binnen dertig dagen bij. Je kunt daarnaast nog steeds snel door de app navigeren via gestures, dezelfde ‘folders’ gebruiken uit de iPad-versie, en al je content is direct te delen via sms, Facebook, Twitter of door het te knippen en plakken. Hierbij wordt een unieke link gemaakt, die degene met wie je het deelt, kan raadplegen. De app oogt minimalistisch en leidt daardoor niet af van waar het om draait.

E-mail-app met drie tabs

Evomail huisvest drie tabs: een voor je accounts, een voor je lijst met e-mails en een voor de berichten zelf. Hier kun je met die gestures snel doorheen vegen. Met een simpele zoekbalk bovenin dat middelste scherm kun je in de titels en content van berichten zoeken. Een ander voorbeeld van die gestures is het beantwoorden van e-mails: een lichte veeg naar links opent een ‘reply’-venster; nog een veeg zorgt meteen voor ‘reply all’.

Evomail kostte eerst een paar euro, maar is met de iPhone-update gratis te geworden. Dit is echter geen vrijgevigheid. Evomail wordt een ‘freemium’-app. De komende tijd zullen er dus onderdelen verschijnen voor de app waar een klein bedrag voor moet worden neergelegd. Dit gebeurt gelukkig niet voor die ondersteuning van andere e-maildiensten.

[app 633241678][appimg 633241678]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.