De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Baan jezelf een weg door game-geschiedenis met Evoland

Rutger Otto
8 februari 2015, 14:01
2 min leestijd
Baan jezelf een weg door game-geschiedenis met Evoland

Gamers opgelet: was (en ben) je al tijden fan van RPG-spellen, dan mag je Evoland niet spelen. Het spel voor iOS is nu te downloaden en doorloopt de geschiedenis van avonturengames.

Lees verder na de advertentie.

Evoland

Evoland is een game, maar tegelijk een soort videogame-museum. Je bent een poppetje dat begint in het Game Boy-tijdperk, wat betekent dat het spel zwart-wit van start gaat en lijkt op een broertje van Pokémon. Ook heb je nog enorm weinig gameplay en doe je niet meer dan schatkistjes openen. Er komt echter steeds meer om de hoek kijken naarmate je vordert in het spel en daarmee dus de evolutie van RPG’s volgt. Al snel komt er kleur in de pixels en uiteindelijk maken de 2D-sprites plaats voor 3D-graphics.

Het spel is niet heel lang – je kunt er in een paar uur doorheen – maar voor mensen die al jaren gamen is het een toffe trip down memory lane. Geleidelijk aan introduceert Evoland nieuwe gameplay-elementen en mooiere graphics totdat je bijna in het ‘nu’ bent aanbeland.

Na het uitspelen kun je alle levels nogmaals spelen, maar zelfs de ‘oudste’ levels zijn dan voorzien van het moderne 3D-sausje. Dat maakt het de moeite waard om Evoland opnieuw te doorlopen als je hem de eerste keer hebt uitgespeeld.

Eigen smoel

Evoland is niet speciaal voor iOS gemaakt. De game was voor het eerst in 2012 te zien en in 2013 kwam het spel uit voor de computer. Nu is hij ook eindelijk beschikbaar op iOS, waar hij voor 4,99 euro te downloaden is. Het wordt Evoland soms verweten geen eigen smoel te hebben en dat klopt, want het spel lijkt voornamelijk op games die je al kent. Zo komen er invloeden voorbij van Zelda en Final Fantasy. Draaf je die games een warm hart toe, dan is Evoland iets voor jou.

Evoland

Playdigious

€ 3,49 via App Store

Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Evoland
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu