Evoland 2: tijdreis door gamegeschiedenis mist diepgang
Lars Paymans
Evoland 2

Evoland 2

€ 4,49

Onze score

7

De eerste smartphonegames stellen niet veel meer voor vergeleken met nu. Evoland 2 neemt je mee in een tijdreis door deze verschillende spelstijlen en genres, maar vergeet ondertussen om zelf een leuke game te zijn.

Evoland 2 review

Vroeger was je blij dat je Snake kon spelen op een Nokia-telefoon, terwijl er in 2018 volledige consolegames naar de iPhone overgezet worden, zoals Fortnite. Mobiele games hebben enorme stappen gezet, en de nieuwe game Evoland 2 maakt hier een groot feest van.

Net zoals het origineel doorloop je in dit spel niet alleen een avontuur, maar maak je ook de transformatie van klassieke pixelgraphics naar 3D-games mee. Zo begin je de game in een herkenbare groene kamer die van de eerste Game Boy af had kunnen komen. Hier maak je kennis met de hoofdpersoon, versla je wat vijanden en kom je daarna al snel in een groter gebied terecht.

Evoland 2

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op dat moment schakelt Evoland 2 over van het gruizige groene beeld naar een 2D-pixelwereld in de stijl van de Super Nintendo. Gedurende het verhaal kom je zo in aanraking met bijna alles wat games te bieden hebben.

Het ene moment loop je door een Zelda-achtige kerker, een paar minuten later bekijk je vanuit vogelperspectief hoe je personage tientallen vijanden uit de lucht schiet, om vervolgens een Street Fighter-achtig gevecht te houden. Ieder genre heeft zijn eigen grafische stijl, waardoor Evoland er nooit lang hetzelfde uitziet.

Het grootste probleem

Evoland 2 is veel grootser opgezet dan het eerste deel, en dat zal niet voor iedereen even goed uitpakken. Je zult uren en uren in dit spel moeten steken om bij het einde te komen, terwijl de eerste Evoland vooral een leuk concept was dat je in een uurtje wel gezien had. En dat is meteen ook ons grootste probleem met dit tweede deel.

Hoewel het leuk is om te zien hoe je door alle spelgrenres heenraast, zijn ze stuk voor stuk niet erg leuk om daadwerkelijk te spelen. Het is altijd een vlugge versie van een bekende game, maar gaat zelf nooit de diepte in.

Wil je echter zien hoe ver games door de jaren heen gekomen zijn, dan is Evoland 2 zeker het spelen waard. Verwacht echter niet dat dit digitale museum iets nieuws doet dat games weer naar een hoger niveau tilt.

Download Evoland 2 in de App Store (7,99 euro)

Evoland 2

Playdigious

9,4 (89 reviews)
€ 4,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.