Everyday helpt je ongemerkt gewoonten aan en af te leren

Florence Peeters
14 januari 2019, 16:59
2 min leestijd
Everyday helpt je ongemerkt gewoonten aan en af te leren
Everyday Habit Tracker

Everyday Habit Tracker

Gratis

Reviewscore

7

Minder roken, een vreemde taal leren of vaker een boek lezen. Iedereen heeft gewoontes die je graag eens aan- of afleert. Everyday Habit Tracker helpt je op de meest makkelijke, maar effectieve manier daarmee.

Lees verder na de advertentie.

Everyday Habit Tracker biedt simpel hulpmiddel

Als je agenda iedere week volloopt met taken die je moet doen, is het lastig om ook tijd vrij te maken voor de dingen die je graag wilt doen. Zoals een keer per week hardlopen, een bepaalde documentaire-serie afkijken of een andere gewoonte aan- of juist afleren.

Want om van iets een gewoonte te maken, moet je er eigenlijk iedere dag iets aan doen. Dat is ook het motto van de ontwikkelaar van de app Everyday; werk iedere dag aan je nieuwe gewoontes, want dan gaat het je lukken.

De app helpt je daarom op een heel simpele maar doeltreffende manier om dat vol te houden. Het enige dat je hoeft te doen is je doelen invullen en aangeven of je dit wil aanleren als gewoonte, of juist wil afleren.

Wil je bijvoorbeeld vaker gezond lunchen op het werk? Dan kun je ook aangeven dat je in het weekend niet aan de nieuwe gewoonte wil werken. Hier past de gewoonte-tracker zich vervolgens op aan. Bij ieder doel kun je vervolgens per dag afvinken of je er die dag aan hebt gewerkt. Als je bijvoorbeeld maar vijf bladzijdes hebt gelezen van de tien die je eigenlijk wilde, kun je ook aangeven dat iets voor de helft is gelukt.

Kleurrijk motivatieschema

Wat volgt is een blokkenschema bomvol kleuren, die laten zien hoe goed je bezig bent. Hoe donkerder de kleur, hoe dichter je bij je doel bent om dat als nieuwe gewoonte aan te leren.

Daarnaast kun je zien hoeveel procent je al bereikt hebt en hoe vaak je al aan dat doel hebt gewerkt. Doordat je meteen ziet hoeveel vooruitgang je boekt, geeft dat al snel motivatie om door te gaan. Als je niet weet waar te beginnen, vind je ook handige tips terug in de app.

Een klein nadeel is dat je als gratis gebruiker slechts drie gewoontes kan toevoegen aan de kalender. Wil je met meer gewoontes aan de slag, dan betaal je 12,99 euro per jaar. Dit abonnement kan je op ieder moment afzeggen.

Als betalend gebruiker kun je zonder limiet gewoontes invoeren en krijg je toegang tot speciale functies. Daarnaast wordt je vooruitgang dan gesynchroniseerd op al je apparaten. Verder krijg je regelmatig rapporten en reminders.

Everyday Habit Tracker

Everyday Growth S.L.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen