Everpix: al je foto’s georganiseerd in de cloud
Redactie

Everpix uploadt automatisch al je foto’s naar de cloud waarna de app ze analyseert en automatisch rangschikt.

Everpix is de ideale app voor wie heel veel foto’s met de iPhone maakt. Want foto’s maken is een ding, ze achteraf handmatig doorbladeren, ordenen en wissen wordt op den duur hoe dan ook een vervelende klus. Everpix is een online dienst die de vervelende kant van fotograferen automatiseert.

Everpix synchroniseert automatisch de foto’s op je iPhone wanneer je de app opent. Je kan de app bovendien koppelen aan diensten als Facebook, Twitter, Instagram, Flickr en Gmail. Zo komen al je foto’s op een grote hoop. Dat klinkt onhandig, maar daar begint de magie van Everpix pas.

Automatisch

De servers van de app gaan dan namelijk je foto’s analyseren. Vervolgens worden ze gerangschikt op allemaal verschillende manieren. Everpix verwijdert automatisch dubbele foto’s, maar ook kiekjes die volgens het intelligente algoritme niet goed gelukt zijn. Dat kan gaan om overbelichte foto’s, plaatjes waar mensen slecht op staan of gewoon per ongeluk genomen foto’s.

Ook kan Everpix ontdekken wat er op je foto’s staat. De app onderscheidt vijf verschillende categorieën: eten, natuur, stad, mensen en dieren. Het gros van de foto’s wordt automatisch in een van die categorieën ondergebracht.

In het tabje ‘Highlights’ zet de app je foto’s bij elkaar die volgens het algoritme het mooist zijn en jou als fotograaf het best samenvatten. Ook zijn foto’s ouderwets gegroepeerd op tijd terug te vinden.

Naast iPhone is Everpix te gebruiken op iPad, PC en Mac. Everpix is gratis te gebruiken, wie meer ruimte wil of foto’s van verder in de tijd wil zien, moet voor de dienst betalen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.