Met Evenfy voorkom je dat je meer betaalt dan je vrienden

Lars Paijmans
8 april 2016, 20:22
2 min leestijd
Met Evenfy voorkom je dat je meer betaalt dan je vrienden
Evenfy

Evenfy

Gratis

Reviewscore

7

Als je een grote vriendengroep hebt, of met wat mensen op vakantie gaat, kan het handig zijn om de kosten daarvan op een overzichtelijke manier te delen. Met Evenfy weet je zeker dat iedereen hetzelfde bedrag betaalt.

Nadat je een account hebt aangemaakt (via Facebook of met je e-mailadres) kun je meteen beginnen met het aanmaken van een Event. Dit kan van alles zijn: een weekendje weg met je vrienden bijvoorbeeld, of een pot waarin iedereen geld bijlegt voor een verjaardagscadeau. Daarnaast is de app een handig middel of het vermoeden dat je altijd meer betaalt dan je vrienden terecht is.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Evenfy

Nadat je een contactlijst en een event hebt aangemaakt, kan iedereen zijn of haar gemaakte kosten invullen. Degene die het event heeft aangemaakt sluit hem vervolgens. De app laat hierna zien hoeveel je nog van anderen krijgt of wat je nog aan iemand moet betalen. Uiteindelijk zorgt de app ervoor dat iedere deelnemer hetzelfde bedrag uitgeeft. Zodra alle schulden vereffend zijn, komt het event automatisch op afgerond te staan.

In de app kun je een foto of pdf van bonnetjes uploaden, en een chatfunctie zorgt ervoor dat deelnemers onderling kunnen overleggen. Een handige FAQ in de app geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Tijdens het testen van de app bleek wel dat Evenfy nog wat bugs heeft. Zo konden we soms geen datum invullen bij een event en duurde het lang voordat een geaccepteerde uitnodiging in onze app verscheen. Mocht je geen datum kunnen invullen, dan kun je altijd de webversie van de app gebruiken om alsnog een event aan te maken.

Evenfy-account verplicht

Het grote nadeel van Evenfy is dat je niet zomaar iedereen kunt toevoegen. Iedere deelnemer moet eerst een account aanmaken voordat hij of zij aan een lijst toegevoegd wordt. Gelukkig maar dat het aanmaken van een account in een paar minuten gebeurd is.

Naast een iPhone-app is er dus ook een webversie, waarmee je lopende projecten op je desktop kunt bekijken. De dienst is volledig gratis te gebruiken, maar als je meer functies wilt, dan kun je Evenfy Premium overwegen.

Voor 4,99 euro per maand kun je een spreadsheet downloaden met alle gegevens en maximaal drie pdf-bestanden aan een event toevoegen. Ook als gratis tool is Evenfy de moeite waard, mits je vrienden en/of collega’s bereid zijn om een account aan te maken.

Evenfy

Deeds Tecnologia e Servicos Online LTDA - ME.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu