Volg het Eurovisie Songfestival met deze 3 iPhone-apps
Rutger Otto

Het Eurovisie Songfestival barstte dinsdag los, en vanavond is dan eindelijk de Nederlandse inzending OG3NE aan de beurt. Met deze 3 iPhone-apps volg je het festijn op de voet.

OG3NE doet vanavond haar uiterste best om Nederland naar de finale van het Eurovisie Songfestival te loodsen met het nummer ‘Lights and Shadows’. Tijdens de halve finale is het natuurlijk leuk om Twitter te volgen voor reacties en gevat commentaar, maar met onderstaande apps maak je de Eurovisie-avond pas écht compleet.

Eurovision Song Contest

Dé app die je vanavond nodig hebt, is natuurlijk de officiële Eurovisie Songfestival app. Met de Eurovision Song Contest-app begint de voorpret met een klok die aftelt naar de start van het programma. Je kunt zelfs alarmen instellen voor de verschillende finales, zodat je niets mist. Tijdens de uitzending zie je live informatie over de artiest en kun je stemmen. Ook is er een livestream aanwezig, mocht je vanavond in de trein zitten en toch willen kijken.

Met de app is het mogelijk om een selfie te maken, bijvoorbeeld met de vlag van Nederland, om op social media te laten zien welk land je steunt. Daarnaast is er een muziekshop waar je de liedjes kunt kopen – zelfs karaokeversies om mee te zingen.

Download Eurovision Song Contest in de App Store (gratis)

Eurovision Song Contest

Eurovision.tv

Gratis via App Store

eurovision songfestival app

My Eurovision Scoreboard

My Eurovision Scoreboard is voor de fanatiekelingen die hun eigen scores willen toekennen aan de optredens. Daarvoor kun je de landen heel gemakkelijk op volgorde slepen. De bovenste geef je 12 punten, de tweede 10 punten en zo verder. De app is gratis te gebruiken voor alle liedjes bij elkaar. Wil je de finales apart rangschikken, dan betaal je 1,09 euro voor de app. Het is gemakkelijk om jouw lijst met die van vrienden te vergelijken of met mensen uit andere landen. De lijst is ook te delen via social media.

Download My Eurovision Scoreboard in de App Store (gratis)

My Eurovision Scoreboard

Alexandru Enache

Gratis via App Store

Eurovision Videos

Maak een reis door de geschiedenis van het Songfestival met deze simpele app. Eurovision Videos biedt veel filmpjes van de afgelopen edities van het evenement, van 1956 tot 2016. Zo kom je vast in de stemming. Per jaar toont de app de stad waarin het festival plaatsvond. Tik je op een jaartal, dan verschijnen de titels van deelnemende landen in beeld op de plek waar ze zijn geëindigd. De filmpjes zijn in de app te bekijken, maar ze komen allemaal van YouTube. Favoriete nummers kun je met een ster opslaan in een aparte lijst.

Download Eurovision videos in de App Store (gratis)

Eurovision Videos

Icturus

2 (1 reviews)
Gratis via App Store

eurovision songfestival app

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.