De 3 beste apps om het Eurovisie Songfestival te volgen en te vieren

Florence Peeters
18 mei 2019, 20:14
2 min leestijd
De 3 beste apps om het Eurovisie Songfestival te volgen en te vieren

Het Eurovisie Songfestival barstte eerder deze week al los, maar vanavond is dan eindelijk tijd voor de finale waar ook de Nederlandse inzending Duncan Laurence aan meedoet. Met deze drie apps volg je het festijn op de voet.

Volg het zangfestijn met deze Eurovisie Songfestival apps

Ieder jaar is het nagelbijten hoe ver Nederland het schopt tijdens het Europese liedjesfestijn. Duncan Laurence doet vanavond zijn uiterste best om Nederland het Eurovisie Songfestival te laten winnen met het nummer ‘Arcade’.

Tijdens de finale is het natuurlijk leuk om Twitter te volgen voor reacties en gevat commentaar, maar met onderstaande apps maak je de Eurovisie-avond pas écht compleet.

Eurovisie songfestival app

1. Eurovision Song Contest

Dé app die je vanavond nodig hebt, is natuurlijk de officiële Eurovisie Songfestival-app. Met de Eurovision Song Contest-app begint de voorpret met een klok die aftelt naar de start van het programma. Tijdens de uitzending zie je live informatie over de artiest en kun je stemmen. Ook is er een livestream aanwezig, mocht je bijvoorbeeld in de trein zitten en toch willen kijken.

Met de app is het mogelijk om een selfie te maken, bijvoorbeeld met de vlag van Nederland, om op social media te laten zien welk land je steunt. Daarnaast is er een muziekshop waar je de liedjes kunt kopen; zelfs karaokeversies om mee te zingen.

Eurovision Song Contest

digame GmbH

Gratis via App Store

2. My Eurovision Scoreboard

My Eurovision Scoreboard is voor de fanatiekelingen die hun eigen scores willen toekennen aan de optredens. Daarvoor kun je de landen heel gemakkelijk op volgorde slepen. De bovenste geef je de befaamde ‘douze points’, de tweede 10 punten en zo verder. De app is gratis te gebruiken voor alle liedjes bij elkaar.

Wil je de finales apart rangschikken, dan betaal je 1,09 euro voor de app. Het is gemakkelijk om jouw lijst met die van vrienden te vergelijken of met mensen uit andere landen. De lijst is ook te delen via social media.

My Eurovision Scoreboard

EUROSCOREBOARDS S.R.L

Gratis via App Store
Eurovisie songfestival app

3. Eurovision Videos

Maak een reis door de geschiedenis van het Songfestival met deze simpele app. Eurovision Videos biedt veel filmpjes van de afgelopen edities van het evenement, van 1956 tot 2018. Zo kom je vast in de stemming met een stukje nostalgie.

Per jaar toont de app de stad waarin het festival plaatsvond. Tik je op een jaartal, dan verschijnen de titels van deelnemende landen in beeld op de plek waar ze zijn geëindigd. De filmpjes zijn in de app te bekijken, maar ze komen allemaal van YouTube. Favoriete nummers kun je met een ster opslaan in een aparte lijst.

Eurovision Videos

Icturus

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Paul Bellaart
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen