Europese verkiezingen 2014: doe de stemwijzer met je iPhone of iPad!

Gijs Ettes
22 mei 2014, 10:03
2 min leestijd
Europese verkiezingen 2014: doe de stemwijzer met je iPhone of iPad!

Vandaag vinden in ons land de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Iedere Nederlander kan tot vanavond 21.00 uur een stem uitbrengen op wie hen in het Europees Parlement zal vertegenwoordigen. Best een moeilijke keuze, zeker als je nagaat dat de meeste kandidaten grote onbekenden zijn. Gelukkig is er de Electio2014-stemwijzer voor de iPhone en iPad die je helpt in je keuze voor de juiste Europarlementariër.

Lees verder na de advertentie.

Doe de stemwijzer voor de Europese verkiezingen

Electio2014 is een stemwijzer die speciaal is ontwikkeld voor de Europese verkiezingen. Middels een twintigtal vragen kom je erachter welke politicus de meeste overeenstemming heeft met jouw standpunten. Je kunt elke vraag een bepaalde waarde geven en aangeven of je het ermee (on)eens bent of geen mening hebt. Elke vraag biedt uitleg en achtergrondinformatie die helpt in het maken van de juiste keuze.

Heb je alle twintig vragen ingevuld, dan zie je in een overzicht met welke politici, partijen of groepen je de beste match hebt. Door op het wereldbolletje onder in beeld te tikken, kies je ervoor om alleen Nederlandse kandidaten weer te geven. Daarnaast kun je gebruikersstatistieken raadplegen en je stemresultaat desgewenst delen via Facebook, Twitter en Google+.

Download Electio2014

Electio2014 heeft een simpele en duidelijke interface en biedt zodoende binnen een paar minuten een handvat voor als je vandaag gaat stemmen, maar eigenlijk niet goed weet op wie.

Het is echter wel goed om, als je voor een kandidaat gaat, nog even wat research te doen. Breng je vandaag een stem uit op een kandidaat voor het Europees Parlement, dan stem je namelijk ook op een Europese fractie én op een kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie. Hoe dat precies zit, lees je hier.

Electio2014 is gratis te downloaden via onderstaande link. De stemwijzer vereist iOS 6.1 of nieuwer en minstens 6,2MB aan vrije opslagruimte.

Electio2014

VoteWatch Europe AISBL

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Electio2014
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu