Ervaringen: Mobiel betalen bij Albert Heijn

Redactie
12 september 2011, 21:46
2 min leestijd
Ervaringen: Mobiel betalen bij Albert Heijn

Sinds deze week experimenteert de Rabobank met een nieuwe manier van betalen in Amsterdam. Bij de Albert Heijn to go bij het WTC in Amsterdam kan je nu namelijk ‘mobiel betalen’. Je kan in deze winkel gratis een nfc-sticker ophalen, die je vervolgens online kan koppelen aan een Minitix-account. Dit klinkt in theorie allemaal leuk, maar werkt het ook echt?

Lees verder na de advertentie.

Mijn iD in de praktijk

Vandaag heb ik de proef op de som genomen bij Albert Heijn. Bij binnenkomst werd me direct gevraagd welke telefoon ik heb. Alle iPhone-gebruikers zonder hoesje krijgen een dikke zwarte sticker. Deze kan je op de achterkant van je toestel plakken. Als je een telefoon met een batterijklepje hebt, of een iPhone mét een hoesje, krijg je een dunne witte sticker die je kan verstoppen. In de sticker zit een chip met jouw persoonlijke ‘Mijn iD’.

Voordat je kan betalen met de chip moet je deze activeren via internet. Je kan dan direct geld in je Minitix-portemonnee storten via iDeal. Deze handeling kost je niet meer dan 5 minuten, ongeacht de bank en de provider waar je klant bent.

Afrekenen met ‘Mijn iD’

Als je geld in je Minitix-portemonnee hebt, kan je gebruik maken van de chip bij de AH bij het WTC. Je kan alleen bij de nieuwe kassa’s gebruik maken van je chip. Zodra je je producten gekozen hebt, kan je ze zelf scannen bij deze kassa’s. Vervolgens haal je je telefoon langs de scanner om te betalen. Heel gemakkelijk, zonder problemen, en nog gebruiksvriendelijk ook.

Het nieuwe betaalsysteem heeft ook een bijbehorende app. Met ‘Mijn iD‘ kan onder andere je transacties bekijken. Daarnaast kan je via deze applicatie geld overmaken naar je portemonnee . Je staat dus nooit zonder geld in de winkel door deze mobiele oplossing.

Conclusie

‘Mijn iD’  werkt op dit moment al erg goed, maar veel mensen zien op dit moment nog niet het nut van dit betaalsysteem. De manier van betalen lijkt op dit moment inderdaad nog erg veel op de chipknip, maar na enige tijd zullen mensen hier waarschijnlijk wel op terugkomen. Het opladen van ‘Mijn iD’ via de applicatie is namelijk een stuk handiger dan het opladen van de chipknip bij een automaat. Daarnaast hebben veel mensen een stuk vaker hun telefoon bij zich dan hun portemonnee.

Spotlight: Rabobank

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's