De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Epoch 2 is Apple’s gratis App van de Week

Rutger Otto
15 augustus 2014, 11:42
2 min leestijd
Epoch 2 is Apple’s gratis App van de Week

Apple kiest deze week voor een schietspel als App van de Week. In Epoch 2 neem je het als robot wederom op tegen vijanden die je naar de schroothoop knalt.

Lees verder na de advertentie.

Epoch 2 is het vervolg op het vrij succesvolle eerste deel en verscheen eind vorig jaar op iOS. In de game van Uppercuts speel je wederom in een futuristische wereld en neem je het op tegen vijanden, door te schieten en door het level te bewegen volgens een coversysteem.

Official EPOCH.2 Trailer

Knallen en vegen

Qua verhaal is Epoch een direct vervolg, hoewel je het niet per se gevolgd hoeft de hebben. In het kort woedt er een oorlog tussen twee robotlegers, de Ometatroniks en de Alphetekk. In die oorlog beweegt hoofdpersoon Epoch door de strijd om de prinses Amelia te redden.

Epoch 2 maakt gebruikt van de Unreal Engine, wat betekent dat de beelden er erg mooi uitzien. Niet alleen op het kleine iPhone scherm (waarop de game overigens prima is te spelen), maar ook op het retina scherm van de iPad. De besturing werkt niet met virtuele knoppen, maar met veeg- en tik-bewegingen van je vinger.

Om op een vijand te schieten, tik je simpelweg op het personage. Ondertussen kun je kogels ontwijken door naar links of rechts te vegen of zoek je bescherming door omlaag te vegen. Om te springen veeg je omhoog. Deze besturing werkt prima voor de game en is accurater dan dat je met virtuele knoppen in de weer zou moeten, hoewel je even moet spelen voordat je het helemaal onder de knie hebt.

Epoch 2 downloaden

Als je van shooters houdt, mag je Epoch 2 niet missen. Veel is er ten opzichte van het eerste deel ook niet veranderd. Hield de prijs van de app je altijd tegen (5,49 euro), dan is deze week het moment om de game te proberen. Je hebt er minimaal iOS 6 voor nodig, evenals 422MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.

EPOCH.2

Uppercut Games Pty Limited

€ 0,99 via App Store

EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
EPOCH.2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu