Epic Zen Garden: zo mooi kunnen games in iOS 8 worden
Gijs Ettes

Heb je een iPhone 5S of iPad Air, dan kun je nu ervaren hoe mooi games in iOS 8 kunnen worden. Epic Zen Garden is een fraaie techdemo die de kracht van het besturingssysteem en de nieuwe techniek Metal toont.

Tijdens de WWDC-presentatie begin juni had Apple het al even over Metal, een nieuwe ontwikkeltool die vanaf iOS 8 zorgt dat er veel meer kracht uit de A7-chip van je iPhone of iPad is te persen. Dankzij Metal kunnen games efficiënter samenwerken met de interne hardware. Spellen ogen daardoor mooier en meer objecten kunnen tegelijkertijd worden getoond zonder dat er haperingen optreden.

Epic Zen Garden is geen game, maar een interactieve techdemo die de mogelijkheden van Metal toont. De app maakt gebruik van de Unreal Engine 4 die fraaie beelden toont met een resolutie van 1440 bij 1080 pixels en een framerate van 30 beeldjes per seconde.

Zoals je in de video hierboven ziet, kun je in een aantal fraaie omgevingen swipen en tikken om bijvoorbeeld de interactie aan te gaan met duizenden vlinders of blaadjes die uit een boom vallen. Via onderstaande link kun je Epic Zen Garden gratis downloaden. De game vereist naast iOS 8 ook 232MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.