Rovio werkt aan de ‘meest epic Angry Birds óóit’
Wouter Nijsen

Naast aan het ‘vrouwenavontuur’ Angry Birds Stella, werkt Rovio aan een andere Angry Birds-game die dit jaar nog moet uitkomen. Dat heeft de Finse studio laten doorschemeren in een teaservideo waarin de rode vogel verkleed is als een ridder.

Veel informatie heeft Rovio niet vrijgegeven. Behalve dat deze Angry Birds-game de meest ‘epische’ van allemaal wordt en eerst in Australië en Canada gelanceerd wordt. Het is niet ondenkbaar dat het hier een online game betreft, en dat de servers eerst in die landen uitvoerig getest zullen worden.

De nieuwe Angry Birds zal zich in ieder geval in een fictieve setting afspelen. De knotsgekke vogels zijn niet meer naakt, maar verkleed als ridders, magiërs en boogschutters. De bombastische soundtrack doet wat denken aan The Elder Scrolls of aan The Lord of the Rings, maar of de game daar wat weg van heeft, is niet bevestigd door Rovio.

Epic Angry Birds aankondiging

Epic Angry BirdsOf Angry Birds opnieuw naar de smartphones komt, of ditmaal naar een ander platform, is eveneens niet bekendgemaakt. We zullen moeten afwachten, maar afgaande op de snelle aankondiging van Angry Birds Stella, die een paar dagen na de teaserplaatjes officieel werd onthuld, duurt dat mogelijk niet meer lang.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.