Enigmo, water laten stuiteren

Redactie
6 februari 2009, 23:00
1 min leestijd
Enigmo, water laten stuiteren
<br />

Een van de games die ik de ik de afgelopen tijd heel vaak speel is Enigmo. In deze game moet je druppels water en vuur van het ene punt, naar het andere punt vervoeren.  Als het je lukt om 4o druppels over te brengen, heb je het level gewonnen.
Je kan het water verplaatsen door springveren, autobanden, kussens en kanonnen neer te zetten. Elk van deze componenten heeft een andere functie zoals je misschien wel kunt bedenken. Springveren schieten bijvoorbeeld de druppels hard weg, de kanonnen schieten ze nog harder weg, en het kussen neemt de snel-bewegende druppels 1 seconde op en laat ze vervolgens recht naar beneden vallen.

Lees verder na de advertentie.

In het begin is het allemaal nog makkelijk, maar na verloop van tijd wordt het heel moeilijk. Een van de dingen die het moeilijk gaat maken is een stroom veld. Je druppels kunnen niet door het stroomveld heen als ze niet door een anti-stroomveld heen gaan. Een andere moeilijkheid is het toevoegen van meerdere soorten druppels. Uit eindelijk werk je met drie verschillende soorten druppels die alle drie naar andere punten toe moeten. In de screenshots is een voorbeeld van een makkelijk en een moeilijker level te zien.

Conclusie

Enigmo is een mooie game die je de komende tijd wel even bezig zal houden als je hem aanschaft. De game lijkt wat aan de makkelijke kant als je begint, maar als je 10 levels verder bent is dat voorbij. 

Ik blijf het spel de komende tijd wel even spelen. Dit is een echte aanrader voor de vakantie.

Enigmo is voor 1,59 te vinden in de App Store.

<br />

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's