Endless running game Toad Rider brengt hommage aan Battle Toads
Roel van Hout

Voor wie nog wel eens met een glimlach terugdenkt aan Battle Toads, is er goed nieuws: endless running game Toad Rider is een leuk eerbetoon aan dit vechtspel uit 1991.Over endless running games hoeven we waarschijnlijk niet al te veel meer te vertellen: je personage rent of beweegt op een andere manier automatisch van links naar rechts, en het enige dat jij hoeft te doen is voorkomen dat je personage ergens tegenaan botst of vliegt door 1) objecten te ontwijken of 2) te vernietigen.

In Toad Rider is het niet anders: je speelt een pad, die op een vliegende motor zijn best doet om boosaardige wetenschappers voor te blijven. Het hoe en waarom wordt niet heel duidelijk maar doet er ook niet toe: je bent al snel zo druk met besturen en ontwijken dat je het thema niet eens meer echt zult zien.

→ Vind meer leuke games op onze iPhone apps-pagina!

Toad Rider is de zoveelste endless runner

En dan valt ook meteen op dat Toad Rider, hoewel goed en leuk uitgevoerd, de zoveelste in zijn soort is. Daarom is het spel vooral aan te raden voor spelers die goede herinneringen bewaren aan met name de tussenlevels uit Battle Toads, waarin geracet moest worden. Ken je dat spel niet, dan kun je deze beter links laten liggen en gewoon verder gaan met het spelen van die andere endless running game die je al jaren speelt.

Toad Rider

Abdullah El-Sayed

Gratis via App Store
Toad Rider
Toad Rider
Toad Rider
Toad Rider
Toad Rider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.