Facebook Messenger voegt diverse emoji toe aan app

Erwin Vogelaar
1 juni 2016, 19:22
2 min leestijd
Facebook Messenger voegt diverse emoji toe aan app
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7

Facebook Messenger zet grote stappen in verbeterde emoji-diversiteit, door onder andere nieuwe opties voor het aanpassen van de huidskleur en meer vrouwen in professionele rollen beschikbaar te maken.

Lees verder na de advertentie.

Emoji Facebook Messenger

Verscheidene techbedrijven zijn druk bezig om hun bedrijfscultuur en producten diverser te maken. Facebook zet nu de volgende stap, door de emoji in Facebook Messenger niet alleen een nieuw design te geven, maar ook een flink stuk te diversifiëren. Zo is er bij veel nieuwe emoji nu de mogelijkheid om de huidskleur aan te passen. Dit is sinds vorig jaar al mogelijk op iOS. Facebook doet echter meer, want er wordt met deze update ook stappen gemaakt om genderdiversiteit te verbeteren. Facebook stelt dat Messenger het eerste platform is met een vrouwelijke politieagent, renner, voetganger, surfer en zwemmer. Later zullen er nog meer rollen volgen.

emoji facebook messenger

Google heeft eerder aangegeven dat vrouwen in professionele rollen onderdeel moeten worden van de standaard set aan emoji. Voordat dergelijke veranderingen worden doorgevoerd, gaat er echter weer veel tijd overheen. Facebook wilde daar niet op wachten en voegt deze opties nu al toe. Naast deze professionele en sportende vrouwen, worden er ook meer genderneutrale opties toegevoegd. Bij de standaard set aan emoji worden professionele rollen en sporters vaak mannelijk ingevuld.

emoji facebook messenger

Vanaf nu zullen de emoji ook op elk platform hetzelfde zijn. Niet langer wordt er soms gebruik gemaakt van de emoji die bij het toestel horen, maar er wordt altijd gekozen uit de emoji die Facebook zelf aanbiedt in de app. Hiermee forceert Facebook dus de diverse mogelijkheden bij al zijn gebruikers. Hopelijk is het een voorbeeld voor andere bedrijven en instanties, die nu vaart achter de verbetering van diversiteit in emoji zetten.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 97,5MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 7 nodig om de app te draaien.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu