6 EK 2016-apps om de Oranjeloze voetbalzomer te overleven

Redactie
8 juni 2016, 14:40
4 min leestijd
6 EK 2016-apps om de Oranjeloze voetbalzomer te overleven

Het is misschien moeilijk om te geloven, maar ook zonder het Nederlands Elftal barst de strijd dit jaar om het Europees Kampioenschap los. Wij hebben zes apps voor je uitgelicht om alsnog in de EK-sfeer te komen.

Lees verder na de advertentie.

De 6 beste EK 2016 apps

Het EK 2016 in Frankrijk is nu al historisch te noemen. Voor het eerst in 32 jaar zal er geen Oranje leger te bekennen zijn op een Europees eindtoernooi. Desondanks zijn toplanden als Duitsland, Frankrijk, Spanje én outsider België gewoon aanwezig, waardoor er (hopelijk) genoeg te genieten valt. Ook zijn er tal van toffe EK-apps te vinden in de App Store om je voetbalzomer op te vrolijken. Welke dat precies zijn, lees je hieronder.

1. UEFA Euro 2016 Official

De officiële EK 2016-app van de UEFA mag natuurlijk niet missen in dit overzicht. De applicatie bevat alle informatie die je als trouwe EK-volger nodig hebt. Zo is het wedstrijdschema met de actuele stand aanwezig, de selecties van de 24 deelnemende voetballanden en het meest recente nieuws.

ek 2016 apps

Ook kun je ervoor kiezen om je favoriete ploeg en speler(s) te volgen. Via pushnotificaties ben je dan altijd op de hoogte als er gescoord wordt of ander belangrijk nieuws te melden valt. Wil je in de juiste stemming komen voor een EK-wedstrijd, dan is het leuk om voor de aftrap je favoriete EK-elftal aller tijden op te stellen. Deze kun je daarna vergelijken met je vrienden via je social media.

EURO 2024 & Women's EURO 2025

UEFA

Gratis via App Store

2. NPO

Naast de horecagelegenheden zal ook de NOS weinig plezier beleven aan dit EK. Gelukkig voor de echte voetbalfanaat worden alle EK-wedstrijden alsnog uitgezonden op televisie. Afhankelijk van het speelschema vind je de wedstrijden terug op een van de drie NPO-kanalen.

Via de officiële NPO-app volg je live alles rondom het EK. Ook is het mogelijk om gespeelde wedstrijden terug te kijken in Uitzending Gemist. Houd er echter rekening mee dat je in het buitenland in verband met tv-rechten geen EK-wedstrijden te zien zijn op de NPO-app. Of NOS Studio Voetbal net zo uitgebreid is als voorgaande jaren valt te betwijfelen, maar teckel Messi is er in ieder geval wel bij.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

3. Scorito

Als je jouw voetbalkennis wilt testen, dan is Scorito dé app voor jou. In Scorito speel je met heel de Benelux mee in een globale poule, maar kun je ook zelf een subpoule aanmaken. Ga hierin bijvoorbeeld de strijd aan met je vrienden voor een zelfgekozen prijs.

Ook als je niet bekend bent met alle deelnemende landen, wat heel begrijpelijk is met deelnemers als Albanië, Noord-Ierland en Roemenië, beschikt de app over een uitgebreide database om je wegwijs te maken. Per land vind je informatie over de volledige EK-selectie, eindstand van de kwalificatie, eerdere resultaten en nog veel meer. Je hebt tot vrijdag 10 juni de tijd om je voorspellingen op te slaan in de Scorito-app.

Scorito.com

Scorito

Gratis via App Store

4. Voetbal Inside

Dit jaar zijn de mannen van Voetbal Inside niet in het inmiddels beruchte Kurhaus in Scheveningen te vinden, maar gewoon lekker op de set in Hilversum. Tijdens het EK voorzien Jan, Johan, René en Wilfred je van haarscherpe analyses met hier een daar een paar grappen en grollen. Verwacht vooral veel opmerkingen over demagogen, hypocrieten en Mister Bigstars.

ek 2016 apps

Via de officiële Voetbal Inside-app zijn alle EK-afleveringen terug te kijken op je iOS-toestel. Naast de uitzendingen is er nog veel meer content te vinden in de applicatie. Bekijk het laatste nieuws, toffe video’s rondom het EK en een kijkje achter de schermen. Ondergetekende heeft er in ieder geval erg veel zin in, met of zonder Oranje.

VTBL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Belgian Red Devils

Nu ons eigen Nederlands Elftal niet deelneemt aan het EK dit jaar, is de aandacht al snel gericht op onze zuiderburen. Met de officiële Belgian Red Devils-app ben je helemaal up-to-date van alles rondom het Belgisch voetbalelftal dit EK.

In de applicatie vind je een uitgebreide database terug met het laatste Belgische voetbalnieuws en kun je stemmen op de ‘Devil of the Match’. Daarnaast kun je de wedstrijden op voet volgen met Match Center. Met de officiële app zit het kortom wel goed bij de Belgen.

Belgian Red Devils by Proximus

Royal Belgian Football Association

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. EURO2016 Blocker

Ben je he-le-maal klaar met alles rondom het Europees Kampioenschap, dan heb je geluk: met de EURO 2016 Blocker krijg je niets meer mee van het Oranjeloze eindtoernooi. De applicatie is gemaakt door de Nederlandse app-ontwikkelaars Caramba Apps. Zij zorgen ervoor dat de pijnlijke EK-wond niet verder openscheurt.

ek 2016 apps

De EURO 2016 Blocker heeft alle keywords die te maken hebben met het EK geblokkeerd. Wanneer je een webpagina wil openen met een van deze keywords, dan stuurt de app je een melding. Deze lijst is zelf bij te werken via het instellingenmenu. Zo kun je in alle rust genieten van een mooie, voetbalvrije zomer.

Website Blocker

Caramba App Development

Gratis via App Store

Weet jij nog een leuke EK 2016-app om deze pijnlijke voetbalzomer door te komen? Deel het met ons in de comments hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu