De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Plak stickers van jezelf en vrienden op Snapchat met Bitmoji

Rutger Otto
19 juli 2016, 16:34
2 min leestijd
Plak stickers van jezelf en vrienden op Snapchat met Bitmoji

Snapchat en Bitmoji slaan de handen ineen. Met Bitmoji kun je cartoonstickers van jou en je vrienden maken. Voortaan zijn ze ook te gebruiken op Snapchat.

Lees verder na de advertentie.

Eigen Snapchat-stickers

Bitmoji ken je misschien wel. De app was een tijdje hip onder iOS-gebruikers. De app volgde Bitstrips op, een app waarmee je eigen stripverhaaltjes kon maken met getekende versies van jou en je vrienden in de hoofdrol. Met Bitmoji maak je eveneens cartoonversies van jezelf, die je vervolgens in allerlei poses in chats kunt gebruiken. Denk aan lachende gezichtjes, maar bijvoorbeeld ook met hartjes of een regenboog.

Zo maak je dus stickers die op jezelf lijken. Je past de vorm van de gezichten aan en kiest de haarstijl die het best bij je past. Je kunt zelfs de kleding kiezen. En nu zijn je persoonlijke emoji dus te gebruiken als Snapchat-stickers, waarmee je er in één klap weer een lading bij hebt.

snapchat eigen stickers

Zo werkt het

Om er gebruik van te kunnen maken, heb je de nieuwste versie van Snapchat nodig. Heb je een eigen poppetje en account, dan ga je naar Snapchat. In de instellingen (via het spookje en vervolgens het tandwiel) kies je voor ‘Bitmoji’. Via dit scherm koppel je jouw Snapchat-account aan die van Bitmoji en vervolgens kun je de stickers direct gebruiken.

Dat werkt zoals elke andere sticker die je op Snapchat gebruikt. Heb je een foto of video gemaakt, dan kun je hem daar gewoon in plakken. Je kunt een sticker ook op een bepaald object vastplakken in filmpjes door hem even op de bedoelde plek vast te houden. De Bitmoji-stickers vind je via het sticker-icoon rechtsboven in beeld, vervolgens tik je op het gezicht-icoontje. Hier vind je direct tientallen poses waarin je jezelf kunt wegzetten.

Snapchat en Bitmoji

Gebruik je Snapchat ook om met vrienden te chatten, dan kun je de Bitmoji-stickers ook in dat venster gebruiken. Heb je emoji van vrienden gemaakt, dan kun je die in gesprekken gebruiken. Om de stickers te kunnen gebruiken, heb je dus wel zowel de Snapchat-app nodig als die van Bitmoji. Beide partijen hoopt dat snaps hiermee nog persoonlijker worden en dat de diensten meer gebruikers trekken.

Lees meer over Snapchat

Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu