Komische kotsgame Eggggg is Apples gratis App van de Week

Lars Paijmans
19 mei 2017, 10:33
1 min leestijd
Komische kotsgame Eggggg is Apples gratis App van de Week
Eggggg

Eggggg

€ 4,99

Reviewscore

7,5

Overgeven omdat je misselijk bent, wens je niemand toe. Bijna niemand tenminste, want Gilbert in de komische platformgame Eggggg maakt er dankbaar gebruik van. Dit is Apples nieuwste App van de Week.

Lees verder na de advertentie.

Eggggg is deze week helemaal gratis

Hoofdpersoon Gilbert zou je kunnen omschrijven als een soort mislukte versie van Mario. In plaats van paddenstoelen eet hij eieren om superkrachten te krijgen, al is deze ‘kracht’ in dit geval om enorme hoeveelheden over te geven.

Gilbert gebruikt dit om zichzelf door 21 slim ontworpen platformlevels te stuiteren en spugen, in de vermakelijke iPhone-game Eggggg. Zo gebruik je kots om tegen muren op te klimmen, vijanden te verslaan en door de lucht te zweven.

Eggggg

Wat Eggggg vooral zo leuk maakt, is de schitterende grafische stijl. De kleuren spatten van je scherm af en passen perfect bij de puzzels en obstakels die je moet zien te overwinnen. Een vrolijke soundtrack maakt het feest compleet.

Ook gratis op de Apple TV

Het leuke van deze gratis App van de Week is dat je het spel direct op de iPhone, iPad en Apple TV kunt spelen. Door de kleurrijke grafische stijl komt de game juist tot zijn recht op een groot scherm.

Iedere week zet Apple weer een andere app in het zonnetje als gratis App van de Week. Soms is dit een educatieve app, dan weer een komisch spelletje als Eggggg. Iedere donderdagavond wordt er een nieuwe app gekozen, en kun je de vorige niet meer gratis downloaden. Je hebt dus tot volgende week donderdagavond om dit spel gratis uit de App Store te plukken.

Download Eggggg in de App Store (gratis)

Eggggg

Hyper Games

€ 4,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen