Eerste ‘Oh Oh Cherso’-applicatie uit de App Store verwijderd
Redactie

Deze week is de eerste ‘Oh Oh Cheso’-applicatie in de App Store verschenen. Met de applicatie kan je uitspraken van de acht jongeren terugluisteren via het soundboard. De applicatie is vandaag door Apple uit de App Store verwijderd. Apple heeft dit waarschijnlijk gedaan omdat de ontwikkelaar van de applicatie geen toestemming had om het materiaal te gebruiken.

Het succes van Oh Oh Cherso

Het programma ‘Oh Oh Cherso’ wordt wekelijks ongeveer 2 miljoen keer bekeken. Het is dus niet vreemd dat een ontwikkelaar een graantje probeerde mee te pikken, want alles wat de jonger aanraken, verandert in goud. De producenten van het programma hebben Apple waarschijnlijk geattendeerd op de schending van de auteursrechten. Eerder zagen we dit ook gebeuren bij een soundboard van het programma ‘New Kids‘.

Gebruikers die de applicatie al gekocht hebben, kunnen deze blijven gebruiken. De ontwikkelaar kan echter geen updates meer publiceren, waardoor het zou kunnen zijn dat de applicatie niet compatible meer is met een volgende versie van het iOS.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.