Deze game laat kinderen spelenderwijs kennismaken met natuurkunde
Gijs Ettes

Eenvoudige machines

Reviewscore

8,5

Eenvoudige machines 2,99

Eenvoudige Machines is een interessante en fraai vormgegeven iOS-app die kinderen spelenderwijs laat kennismaken met natuurkundige principes. Kinderen kunnen aan de slag met machines en de achterliggende krachten.

Experimenteren met natuurkunde

In Eenvoudige Machines van ontwikkelaar Tinybop, die meer educatieve apps in de App Store heeft uitgebracht, kun je aan de slag met zes eenvoudige machines. Het is mogelijk om te experimenteren met bijvoorbeeld hefbomen, katrollen en hellende vlakken, om er zo achter te komen hoe deze reageren bij bepaalde bewegingen, acties of wanneer er druk wordt uitgeoefend.

Natuurkundige principes wordt in een spelvorm gegoten. Zo maak je bijvoorbeeld muziek in een flipperkast met hellende vlakken of gebruik je een hefboom om een kasteel te vernietigen. Eenvoudige Machines ziet er bovendien erg fraai uit, met kleurrijke illustraties en geinige karakters van James Gilleard.

Ook aan de geluidseffecten is aandacht besteed, waardoor Eenvoudige Machines wat ons betreft een van de meest aantrekkelijke educatieve apps van dit moment is. Desgewenst kun je de app toegang geven tot de camera van je iPhone of iPad, om objecten uit de omgeving in het spel te integreren.

Eenvoudige machines downloaden

Via onderstaande link kun je Eenvoudige machines downloaden. De app kost 2,99 euro, weegt 147MB en is geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets. Wel heb je minimaal iOS 7.0 nodig.

Simple Machines by Tinybop (AppStore Link) Simple Machines by Tinybop
Ontwikkelaar: Tinybop Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,99 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.