Echt of Vals: app om eurobiljetten te controleren vernieuwd

Wouter Nijsen
27 november 2015, 8:30
2 min leestijd
Echt of Vals: app om eurobiljetten te controleren vernieuwd
Echt of Vals⁺

Echt of Vals⁺

Gratis

Reviewscore

7,5

De Nederlandsche Bank heeft zijn app om de echtheid van eurobiljetten te controleren vernieuwd. Echt of Vals herkent nu ook het nieuwe biljet van twintig euro en is gratis in de App Store te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Eurobiljetten controleren met Echt of Vals

Echt of Vals is een app waarmee je kunt controleren of eurobiljetten echt zijn of niet. Hoewel er maar een kleine kans is dat je valse eurobiljetten ontvangt en er maar weinig in Nederland in omloop zijn, fungeert de app vooral als hulpmiddel. De applicatie is afkomstig van De Nederlandsche Bank en gebruikt de camera van je iPhone om briefjes te checken.

DNB | Echt of Vals app (ENG subtitles)

De werking van de Echt of Vals-app is simpel. Je legt een eurobiljet op tafel en richt er daarna de camera van je iPhone op. Hierna maakt Echt of Vals automatisch een foto en vergelijkt die met andere biljetten. De applicatie ondersteunt alle eurobiljetten (van 5 tot 500 euro) en gebruikt simpele veegbewegingen om tussen de verschillende briefjes te schakelen.

De app test verschillende kenmerken, zoals het watermerk, hologram en de vloeibare inkt. Het is echter nog maar de vraag hoelang Echt of Vals betrouwbaar blijft. Volgens sommigen is het aannemelijk dat kwaadwillenden al snel een manier vinden om de app te omzeilen. Sinds de update moet in ieder geval ook de herkenning van valse biljetten van vijf euro zijn verbeterd.

Het kan overigens zijn dat Echt of Vals in eerste instantie niet goed werkt. Het is dan zaak om de app toegang te geven tot de camera van je iPhone, wat je doet door naar Instellingen > Echt of Vals’ te gaan en op het schakelaartje te tikken.

Echt of Vals voor iOS downloaden

Echt of Vals werkt alleen met een iPhone 5 of nieuwer. Ook heb je minimaal iOS 8 en 8,1MB aan opslagruimte nodig om de app te kunnen gebruiken. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Echt of Vals in de App Store (gratis)

Echt of Vals⁺

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu