6 iOS-games van de E3 om naar uit te kijken

Rutger Otto
11 juni 2014, 19:13
5 min leestijd
6 iOS-games van de E3 om naar uit te kijken

De Electronic Entertainment Expo (E3) is weer losgebarsten in Los Angeles. De komende dagen is dat het mekka voor de gamesindustrie. Niet alleen worden daar de grote games aangekondigd voor PlayStation 4, Xbox One en Wii U, ook zijn er iOS-games die erg de moeite waard zijn. Wij lichten zes E3 iOS games uit.

Lees verder na de advertentie.

Godfire: Rise of Prometheus

Een game die al snel verschijnt is Godfire: Rise of Prometheus. Als je de beelden ziet, denk je meteen aan God of War. Godfire is eveneens een hack-and-slash actiegame die gaat over een mythologisch personage, in dit geval Prometheus. Hij is uit de hemel verbannen en ontdaan van zijn krachten. Die moet hij terugvinden voordat anderen het doen.

Het actiespel ziet er fantastisch uit. Met vier virtuele knoppen kun je verdedigen, ontwijken en lichte of zware aanvallen uitvoeren terwijl de camera cinematografisch indrukwekkend rondzwiert. Op die manier versla je monsters in indrukwekkend uitziende gevechten. Naast vechten zijn er ook minigames te doen. Spelers kunnen hun bepantsering upgraden. Het is een freemium game, dus die bepantsering kun je kopen, maar je kunt er ook gewoon voor sparen met speelgeld. Godfire komt op 19 juni uit in de App Store.

World of Tanks: Blitz

World of Tanks was al een vrij populair spel op de pc voor fans van oorlogje spelen met voertuigen op dikke rupsbanden en grote kanonnen, maar nu komt World of Tanks ook naar iOS met als subtitel Blitz. Het spel zal speelbaar zijn op iPad 2 en nieuwer en iPhone 4S en nieuwer.

In de game nemen spelers het tegen elkaar op in twee teams van zeven tanks. Er zijn 90 verschillende tanks verdeeld over vier groepen, van lichte tot zware tanks. Elke klasse heeft eigen specialiteiten. Dat worden mooie battles. Er was eerder al een gesloten beta waarvoor 150 duizend mensen zich opgaven. Geen flauwekul dus, dit spel dat op 26 juni gratis te downloaden is in de App Store.

Sonic Jump Fever

Er komt een vervolg op de geinige mobiele Sonic-game Sonic Jump uit 2012. De nieuwe Sonic Jump Fever is free-to-play en daarin kun je tegen vrienden strijden om de hoogste score. Er zijn challenges om zover mogelijk naar boven in het level te springen. Spelers kunnen kiezen voor allerlei Sonic-personages om daarmee obstakels te ontwijken, op platformen te springen en om ringen te verzamelen.

In Fever modus kunnen spelers een supersnelheid bereiken voor hogere scores. Tweemaal per week wordt een klassement vernieuwd, waarna iedereen weer kans maakt om bovenaan te eindigen. Sonic Jump Fever verschijnt nog deze zomer gratis in de App Store.

Hitman: Sniper

Kwam pas geleden de toffe mobiele game Hitman GO uit, nu is het alweer tijd voor een nieuwe Hitman op iOS, genaamd Hitman: Sniper. Hij wordt ontwikkeld door Square Enix Montréal, het team dat eerder ook GO maakte. De game leunt op een populaire extra modus uit Hitman: Absolution, een consolegame waarin je ook sniper challenges kon doen.

Je krijgt allemaal opdrachten die je door het vizier van je sniper moet volbrengen. Door de hoogste scores te halen, eindig je hoog in de ranglijsten. De missies kun je zo vaak spelen als je wil om doelwitten op verschillende manieren te doden. Hitman: Sniper wordt free-to-play met in-app aankopen die helemaal optioneel zijn. Het is natuurlijk maar de vraag of je zonder betalen hoog in de lijsten eindigt, maar alleen de missies zullen al de moeite waard zijn.

Just Dance Now

Ubisoft probeert bezitters van iOS-apparaten aan het dansen te krijgen met Just Dance Now. Met de app kun je overal dansen waar je wil, met wie je maar wil. Je hebt er alleen een mobiel voor nodig, internet en een groter scherm, zoals iPad of smart tv. Het spel maakt van je iPhone een motion controller en werkt via internet. Op het grote scherm ga je naar de website van Just Dance Now en je iPhone wordt automatisch gelinkt.

Je komt in een digitale dansruimte waar je samen met anderen over internet kunt dansen. Het enige wat je hoeft te doen is de bewegingen van de danser in beeld zelf te kopiëren. Je iPhone registreert je bewegingen en geeft aan hoe goed je danst. Na het liedje (er zijn bekende hits) wordt je score berekend en laat het spel zien wie de winnaar is. Just Dance Now verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar gratis voor iOS.

The Witcher Adventure Game

The Witcher 3 is één van de grote knallers voor op de consoles tijdens deze E3, maar ook op iOS kun je straks met een Witcher-game aan de slag. Er komt een bordspel aan en die is digitaal beschikbaar voor iOS. Het spel werkt met kaarten die je tactisch speelt, terwijl je over het bord manoeuvreert. Als speler heb je de keuze uit vier personages uit The Witcher: hoofdpersonage Geralt of Rivia, tovenares Triss Merigold, dwerg Yarpen Zigrin en Dandelion de bard.

Elk personage heeft een eigen set kaarten. Spelers kunnen tijdens de game experimenteren met verschillende samenstellingen. De bedoeling is om monsters te verslaan, goud te verdienen en interactie voeren met personages zoals je die kent uit The Witcher op de consoles en pc. Waarschijnlijk komt de mobiele game volgend jaar uit, een releasedatum is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen