Dyslexie app Pelle Flitst: woorden oefenen met je kind

Roel van Hout
19 december 2013, 11:44
1 min leestijd
Dyslexie app Pelle Flitst: woorden oefenen met je kind

De iPhone en iPad weten hun weg naar steeds meer klaslokalen te vinden, maar natuurlijk kunnen kinderen er ook thuis mee aan de slag. Met dyslexie app Pelle Flitst! kun je samen met je kind met dyslexie woorden oefenen!

Het oefenen van woorden met dezelfde structuur is een beproefd hulpmiddel voor kinderen met dyslexie. Voorheen moest je alles nog op kaartjes schrijven die je snel om kon keren, maar dankzij dyslexie app Pelle Flitst! is dat niet meer nodig.

In de gratis app voor iPhone en iPad worden steeds twintig woorden aangeboden die duidelijk op elkaar lijken. Elk woord wordt in een flits getoond. Daarbij zijn de lettergrootte en de flitsduur instelbaar. Het woord wordt door je kind nagezegd,en indien het juist is gelezen, druk je op de groene ontspannerknop van het fototoestel. De rode knop is voor woorden die nog niet goed gelezen werden.

Dyslexie app Pelle Flitst moet met zijn tweeën worden gespeeld

Dyslexie appAangezien de app geen gebruik maakt van spraakherkenning via de microfoon is het van belang dat je er wel bij blijft wanneer je kind aan het oefenen is: jij moet immers de controle doen. Voor het gebruiksgemak is de fotocamera verplaatsbaar: je kunt daardoor tegenover je kind gaan zitten, maar ook links of rechts.

Lees verder na de advertentie.

Pelle Flitst! is een uitgave van Onderwijszorg Nederland en EDventure, een landelijke coöperatie van onderwijsadviesbureaus. De app is ontwikkeld in samenspraak met experts op het gebied van dyslexie. De woordrijen volgen de behandelingen van dyslexiebehandelaars. Daardoor weet je in ieder geval zeker dat je kind er daadwerkelijk wat aan heeft.

Pelle Flitst! is gratis te downloaden in de App Store!

ONL: Pelle Flitst

EDventure, vereniging voor onderwijsadviesbureaus

Gratis via App Store
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
ONL: Pelle Flitst
Categorie: Onderwijs
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's