Dynavix navigatie app winnen? (14x)

Met de feestdagen om de hoek geven Dynavix en iPhoned.nl een leuke actie – we geven 14 Dynavix navigatie apps weg. Lees snel verder om kans te maken op een van de Dynavix BeNeLux ter waarde van €40,- of Dynavix Europa ter waarde van €50,-.

Win Dynavix navigatie! (Update: alle promo codes zijn vergeven)

Om de cadeaus onder de kerstboom uit te breiden heeft iPhoned.nl in samenwerking met Dynavix een winactie op gezet. We geven 4 maal de App voor Europa weg, en 10 maal de App van BeNeLux. Om kans te maken op een van de promo codes hoef je alleen maar @Dynavix en @iPhoned te volgen en onderstaande tweet te retweeten!

Update 16.15u: De gelukkige winnaars zijn:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

@KevinvandenBerg
@DennisVen
@_koenie_
@jeroendeleeuw
@Erschip
@elverx
@MarkVogels
@niekalexie
@Janvankampen
@Dion1950
@Ruigridder
@gerdevr
@renszoo
@stevendriesmans
Veel plezier gewenst met de gratis Dynavix navigatie app!

Over Dynavix

Dynavix is een Tsjechisch bedrijf wat zich sinds 2003 bezig houdt met navigatie. Eerder dit jaar kwamen ze met dertien verschillende navigatie App’s voor op de iPhone en iPad. Er komen zo snel mogelijk nog meer kaarten. De Dynavix navigatie app hebben we alvast voor je getest, lees onze eerste indrukken hieronder.

De eerste indruk

Dynavix voelt als een gemakkelijk programma. Met een simpele menu structuur en grote knoppen kan iedere gebruiker gemakkelijk van A naar B komen. Na wat rond speuren in het menu blijkt het een hoop functies te hebben voor een App welke €40,- goedkoper is dan de concurrent TomTom. De grootte in MB’s is als de meeste navigatie App erg groot. De variant met heel Europa is 1.90 GB groot, en die van de BeNeLux 291 MB. Dit komt doordat de kaarten op je toestel opgeslagen worden, waardoor er geen internet verbinding nodig is om de navigatie te gebruiken.

Uiterlijk

Opvallend zijn de hoeveelheid aanpassingen die gemaakt kunnen worden. Er is bijvoorbeeld in te stellen welke onderdelen er tijdens het rijden zichtbaar zijn. Standaard is dit snelheid, afstand/tijd tot de bestemming en de aankomsttijd. Hier zijn bijvoorbeeld de lengte een breedtegraad aan toe te voegen.

De lettergrootte en de kleuren zijn ook in te stellen om de navigatie persoonlijker te maken. Het instellen van een persoonlijke menu-achtergrond maakt het helemaal compleet.

Door middel van een switch naar landscape modus kan de lay-out aangepast worden naar wat de bestuurder prettig vindt.

Routes

Wederom blinkt gebruikersgemak uit. Het invoeren van de routes is erg gemakkelijk en doordat Dynavix gebruik kan maken van Clever Routes kan je aan de hand van de ervaring van andere bestuurders de beste route kiezen. Deze functie zorgt voor verschillende tijdstippen op de dag voor andere routes. Ideaal voor bijvoorbeeld het vermijden van files.


Wanneer de juiste gegevens bekend zijn kan ook direct gebeld worden naar de (tussen)bestemming om bijvoorbeeld alvast een tafeltje te reserveren.

Het Easy-panel

Wanneer er tijdens het rijden onderin het scherm gedrukt wordt (uiteraard door de bijrijder), komt het Easy-panel naar boven. hier kan snel en gemakkelijk naar een parkeerplek, (weg)restaurant of tankstation gezocht worden. In dit paneel kan ook met een druk op de knop het volume ingesteld worden, en de besturing van de muziek via de iPod naar voren toveren.

Importeren van flitspalen en POI’s

Het is mogelijk om flitspalen, snelheidslimieten en Point of Interests (POI) te importeren. Dit kan met .ov2 bestanden, waar TomTom ook gebruik van maakt, of via het .csv formaat. Een simpele Google search levert al snel wat websites waar deze bestanden gratis te downloaden zijn. Dit YouTube filmpje legt uit hoe deze bestanden in te laden zijn, simpelweg via iTunes:

De kaarten van Dynavix

Dynavix is druk aan het ontwikkelen om nog meer kaarten te maken om toe te voegen aan de huidige kaarten. Hieronder een selectie van de kaarten die nu beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen.

[spoiler title=”Verenigde Staten”] Alle Staten inclusief Puerto Rico en de Maagdeneilanden.[/spoiler]

[spoiler title=”Europa”] Albania, Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina, Switzerland, Liechtenstein, Czech Republic, Germany, Spain, France, United Kingdom, Croatia, Hungary, Ireland, Italy, Luxembourg, Macedonia, Montenegro, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Gibraltar, Monaco, Vatican; Major roads for Denmark, Finland, Norway, Sweden, Greece[/spoiler]

[spoiler title=”West-Europa”] Austria, Belgium, Luxembourg, Denmark, France, Monaco, Germany, Italy, Vatican, San Marino, Netherlands, Portugal, Spain, Andorra, Gibraltar, Malta, Switzerland, Liechtenstein, United Kingdom, Ireland[/spoiler]

[spoiler title=”Oost-Europa”] Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia, Slovenia[/spoiler]

[spoiler title=”Centraal-Europa”] Austria, Croatia, Czech Republic, Germany, Hungary, Poland, Slovakia, Slovenia, Switzerland, Liechtenstein

Dynavix Centraal-Europa GPS Navigatie

Dynavix

€ 42,99 via App Store
[/spoiler]

De volledige lijst is te vinden op de website van Dynavix

Routes berekenen

De snelheid waarmee routes berekend worden is verrassend snel. Hieronder de testresultaten van berekeningen vanuit ‘s-Hertogenbosch naar verschillende locatie. De routes zijn berekend zonder gebruik van internet (vliegtuigmodus) en met een slechte GPS verbinding.

Willem II straat, Tilburg, Nederland – 4 seconden
Vliegveld van Dusseldorf, Duitsland – 6 seconden
Oxford Street, London, Engeland – 11 seconden
Rambla de Canaletas, Barcelona, Spanje – 28 seconden
Haven van Palermo, Italië – 53 seconden

Meer info over Dynavix:

website: http://iphone.dynavix.com
Twitter: https://twitter.com/#!/Dynavix
Facebook: https://www.facebook.com/Dynavix

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.