De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Met de app Dyme rollen de dubbeltjes weer jouw kant op

Michel van 't Klaphek
28 juni 2019, 16:59
2 min leestijd
Met de app Dyme rollen de dubbeltjes weer jouw kant op
Dyme - fix your money leak

Dyme - fix your money leak

Gratis

Reviewscore

7

Dyme helpt je een handje bij het overzicht houden over al je uitgaven, door jouw vaste lasten en abonnementen in kaart te brengen. Maar de app doet meer om je zoveel mogelijk geld te laten besparen.

Lees verder na de advertentie.

Dyme laat je slim geld besparen

Dyme is een app van Nederlandse bodem die een koppeling maakt met je bankrekening om al jouw maandelijkse kosten in kaart te brengen. De app detecteert automatisch al je vaste lasten op basis van jouw afschriften en toont ze in een handig overzicht.

Dyme kan deze data importeren dankzij PSD2. Dit is een Europese wet die bepaalt dat een derde, Dyme dus, toegang kan krijgen tot jouw rekening. Dit gebeurt echter enkel wanneer jij dat wilt en er expliciet om vraagt. Bijvoorbeeld door deze app te gebruiken. Daarnaast heeft de app dezelfde beveiliging als jouw bank-app, en wordt jouw data dus nooit gedeeld met anderen of opgeslagen.

dyme

De verbinding met je bank wordt enkel gelegd om te kunnen analyseren welke afschriften er regelmatig voorbij komen. Vertrouw je het toch niet helemaal om je vaste lasten te importeren vanuit je bank, is het altijd mogelijk om deze handmatig in te voeren. De app werkt met ING, ABN Amro, Rabobank, American Express en N26.

Duidelijke inzichten

Zodra je lasten op een rijtje staan, krijg je meteen een duidelijk overzicht. Je ziet hoeveel je maandelijks in totaal kwijt bent, maar ook hoeveel vaste kostenposten je hebt en hoeveel deze bedragen. Tik je op een abonnement of verzekering, dan zie je ook in een oogopslag hoeveel je hier per jaar aan kwijt bent.

Het kan zijn dat de app niet alle vaste lasten die je hebt in kaart brengt, bijvoorbeeld omdat je de huur samen met iemand anders betaalt of je net een nieuw abonnement hebt afgesloten. In dat geval voeg je gemakkelijk toe wat voor kostenpost het is, wat de betalingsinterval is en in welke categorie het valt. De app is niet op ieder moment handig, maar absoluut wel wanneer je je financiële situatie in kaart wilt brengen.

Opzeggen en overstappen

Bijzonder is dat je vanuit de app ook abonnementen op diensten kunt opzeggen. Volgens de makers betaalt de gemiddelde persoon namelijk 50 euro per maand aan onnodige abonnementen. Het doel is dat je de rotte appels er tussenuit kunt vissen in het overzicht van Dyme. Deze abonnementen zeg je vervolgens snel en gemakkelijk op vanuit de app.

Naast abonnementen opzeggen, helpt Dyme ook bij overstappen. De app zoekt naar de beste deals voor bijvoorbeeld een nieuwe energieleverancier of internetprovider en regelt de overstap. Regelmatig overstappen bespaart je tenslotte ook geld en de drempel wordt alleen maar lager door dit vanuit een enkele app te kunnen doen.

Dyme - fix your money leak

Dyme B.V.

Gratis via App Store

Wil je meer toffe apps ontdekken? Check dan ons app-overzicht of voor games ons overzicht van beste iOS-games van juni.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen