Talen-app Duolingo ondersteunt binnenkort Arabisch, Chinees en Japans

Gijs Ettes
11 oktober 2013, 12:00
1 min leestijd
Talen-app Duolingo ondersteunt binnenkort Arabisch, Chinees en Japans

De app Duolingo, waarmee je gratis talen als het Engels, Spaans en Frans kunt leren, gaat uitbreiden met meer talen.

Op dit moment kun je met Duolingo Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Engels onder de knie krijgen. De ontwikkelaars zijn nu bezig om ook Arabisch, Chinees, Japans, Pools en Russisch toe te voegen aan dit lijstje.

Met behulp van crowdsourcing, waarbij fans van Duolingo worden geactiveerd, probeert men om het aantal talencursussen verder op te schroeven. Vrijwilligers kunnen een bijdrage leveren aan de Duolingo Incubator om zo de talen-app nog veelzijdiger te maken.

Duolingo klaar voor iOS 7

Overigens is versie 3.0 van Duolingo helemaal gerestyled voor iOS 7. De applicatie heeft een likje verf gekregen en is daarnaast iets vlotter geworden. Nadat je in de app een (of meerdere) talen hebt geselecteerd, begin je met het leren van simpele woordjes, zinnen en de grammatica van de desbetreffende taal.

Lees verder na de advertentie.

Duolingo is opgedeeld in onderdelen, waarbij je elke keer maximaal 3 fouten mag maken. Naast het schrijven van woordjes en zinnen wordt ook je spreekvaardigheid getoetst middels de microfoon van je iPhone. Na afloop van elk onderdeel krijg je op basis van je prestaties een score. Deze kun je vervolgens vergelijken met vrienden en andere Duolingo-gebruikers.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's