Apple kroont Duolingo tot iPhone App van het Jaar

Gijs Ettes
18 december 2013, 9:20
1 min leestijd
Apple kroont Duolingo tot iPhone App van het Jaar

Duolingo, de talen-app waarmee je spelenderwijs bijvoorbeeld Spaans, Duits, Portugees of Frans kunt leren, is door Apple uitgeroepen tot iPhone App van het Jaar.

Lees verder na de advertentie.

iPhone App van het Jaar

De makers geven op hun Twitter-account aan trots te zijn dat Duolingo is uitgeroepen tot iPhone App van het Jaar. De applicatie werd iets meer dan een jaar geleden uitgebracht in de App Store en is inmiddels razend populair. Dat is mede te danken aan het feit dat Duolingo gratis is te downloaden en regelmatig wordt geüpdatet met nieuwe talen.

Momenteel kun je met Duolingo Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Engels onder de knie krijgen. De ontwikkelaars zijn bezig om ook Arabisch, Chinees, Japans, Pools en Russisch aan dit lijstje toe te voegen. De leerstof van de Duolingo wordt in het Engels aangeboden, maar als je dat een beetje onder de knie hebt, kun je eenvoudig een nieuwe taal aanleren.

Duolingo is opgedeeld in onderdelen, waarbij je elke keer maximaal 3 fouten mag maken. Naast het schrijven van woordjes en zinnen wordt ook je spreekvaardigheid getoetst middels de microfoon van je iPhone. Na afloop van elk onderdeel krijg je op basis van je prestaties een score. Deze kun je vervolgens vergelijken met vrienden en andere Duolingo-gebruikers. Elk niveau wordt ontgrendeld als je daarvoor voldoende punten hebt behaald.

Duolingo update downloaden

Overigens hebben de makers ook meteen een Duolingo update doorgevoerd. Zo kun je nu ook individuele taalvaardigheden oefenen en is er een talencoach die je helpt je leerdoelen te behalen. Via de link hieronder kun je de app gratis downloaden. Duolingo is 28MB groot en vereist iOS 6 of hoger.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Categorie: Onderwijs

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's