Duolingo laat je het nu tegen je vrienden opnemen

Erwin Vogelaar
29 december 2016, 19:13
2 min leestijd
Duolingo laat je het nu tegen je vrienden opnemen
Duolingo

Duolingo

Gratis

Reviewscore

9

Heb je een goed voornemen voor 2017 om een nieuwe taal te leren? Dat komt goed uit. Het nieuwe Duolingo Clubs maakt het leren een stukje makkelijker door je extra te motiveren om door te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Duolingo Clubs

Duolingo is zonder meer de meest populaire app voor het leren van een nieuwe taal. Niet zo gek, want de app werkt erg goed en ziet er ook nog eens leuk uit. In Duolingo kies je een taal, waarna er via een test je niveau bepaald wordt. Vervolgens kun je lessen doen om steeds beter te worden en een hoger level te bereiken. Vooralsnog was dit voornamelijk een eenzame bezigheid, maar met de nieuwe Duolingo Clubs wordt het leren van een nieuwe taal een stuk socialer.

duolingo clubs

De Clubs zijn te vergelijken met een groepje vrienden in een fitness-app. Je motiveert elkaar door te laten zien wat je bereikt hebt. In een Club wordt dit bereikt door een feed van alles wat jij en je vrienden hebben voltooid. Daarnaast is er een wekelijkse leaderboard, waar je toch echt niet onderaan wil staan. Volgens Duolingo CEO Luis von Ahn is het moeilijkste onderdeel van het leren van een taal het gemotiveerd blijven. Duolingo Clubs moet daarbij helpen.

Je kunt een Club oprichten of jezelf bij een andere Club toevoegen. Bij het oprichten kun je een naam en een badge kiezen en stuur je jouw vrienden de code om toegang te geven tot de Club. Je kunt daardoor dus ook alleen bij andere Clubs als je daar de code van hebt gekregen. De nieuwe functie wordt direct door 22 talen ondersteund, waaronder Nederlands.

Duolingo downloaden

Je kunt de nieuwste versie van Duolingo met de Duolingo Clubs downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 69,3MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store

Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Duolingo
Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu