Talen-app Duolingo komt met betaalde abonnementen, lessen blijven gratis

Rutger Otto
23 april 2017, 13:33
2 min leestijd
Talen-app Duolingo komt met betaalde abonnementen, lessen blijven gratis
Duolingo

Duolingo

Gratis

Reviewscore

8,5

De iOS-versie van Duolingo krijgt in de toekomst betaalde abonnementen. Het is voor de app een nieuwe manier om geld te verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Duolingo abonnement

Duolingo, de populaire app waarmee je een nieuwe taal kunt leren, heeft abonnementen geïntroduceerd. Ze zijn nu al in de Android-app te vinden, maar komen ook naar iOS. Maandelijks kost een abonnement 9,99 euro en het heeft twee voordelen. Ten eerste verdwijnen alle reclames in de app en ten tweede kun je lessen downloaden, zodat je ook offline kunt leren. Daarnaast benadrukt Duolingo dat abonnees van Duolingo Plus, zoals de dienst heet, met hun bijdrage ‘miljoenen mensen ter wereld helpen met leren’.

Lessen blijven gratis

Een woordvoerder van Duolingo laat aan TechCrunch weten dat de abonnementen volledig optioneel zijn. “De lessen blijven altijd gratis.” Wel is het voor het bedrijf een mogelijkheid om geld te verdienen en dit jaar (bijna) uit de kosten te komen.

Met het ontwikkelen en live houden van de app zijn flink wat kosten gemoeid. Een jaar geleden zei ceo Luis von Ahn dat het bedrijf zou beginnen met advertenties en in-app aankopen. Duolingo besteedde toen zo’n 42.000 dollar per dag aan het onderhouden van servers, het betalen van werknemers en meer operationele bezigheden. Dat bedrag zal sindsdien niet gekrompen zijn.

Abonnementen nodig

Von Ahn schreef dat ook hij niet van advertenties houdt, maar dat het nodig is om de dienst draaiende te houden. De missie van Duolingo is dan ook om ‘gratis taallessen te bieden aan de hele wereld’ en daar stapt het bedrijf niet vanaf. Naast dat gebruikers advertenties wegkopen en offline lessen krijgen, is het abonnement dus vooral ook een steunbetuiging aan die initiatief. Daarnaast willen investeerders in de app (vanaf 2011 gaat het om een bedrag van zo’n 84 miljoen in totaal) waarschijnlijk ook eens geld terug zien.

Wanneer de abonnement-optie voor Duolingo voor de iOS-app komt, is nog niet bekend. De app is via onderstaande link gratis te downloaden.

Duolingo

Duolingo

Gratis via App Store
Bron: Duolingo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu