Dunkers: de leukste basketball-app van het moment

Rutger Otto
28 juli 2016, 14:38
2 min leestijd
Dunkers: de leukste basketball-app van het moment
Dunkers

Dunkers

Gratis

Reviewscore

8

Dunkers is een enorm simpel basketbalspelletje dat je lastig onder de knie krijgt. Het is zo leuk om te doen, dat je steeds een nieuw potje begint.

Lees verder na de advertentie.

Wat is Dunkers?

Hoewel iedereen nog bezig is met Pokémon Go, heeft de app Dunkers sinds hij vorige week in de App Store verscheen al een miljoen downloads gegenereerd. In de Nederlandse Store staat hij inmiddels in de top 50 van gratis apps.

Het idee van Dunkers is simpel: je staat met zijn tweeën in op een basketbalveld en er zijn twee baskets. Jij probeert in die van de ander te scoren, en de tegenstander probeert bij jou te scoren. Je krijgt alleen een punt door te dunken.

Hilariteit alom

De poppetjes in het spel hebben allemaal lange armen die ronddraaien. Als het uiteinde van de arm de bal raakt, blijft hij eraan vastkleven totdat je een punt hebt gescoord of totdat de tegenstander er met zijn hand tegenaan komt. Zo probeer je ballen af te pakken en te scoren. Er zijn maar twee knoppen: terug of vooruit springen. En dat levert al snel zeer chaotische toestanden op die vrij hilarisch zijn.

Hoewel je ongeveer kunt proberen om je poppetje de goede kant op te krijgen, blijkt het in de praktijk nog behoorlijk lastig dankzij de physics van het spel. Het is zowel grappig als best frustrerend als het even niet lukt.

Verschillende modi

In de game zijn drie modi: arcade, career en two player. In arcademodus probeer je zoveel mogelijk punten te scoren, maar als je een tegenpunt krijgt, is het direct klaar. Zo probeer je de highscore te pakken. In career doorloop je tien games en probeer je in de ranglijst te stijgen tot de nummer één positie. Hier speel je ook nieuwe personages vrij die je kunt gebruiken. In de two player-modus speel je met zijn tweeën op één iPhone, wat eveneens hilariteit oplevert.

Dunkers is een geinige game waar, om te winnen, zeker ook wat timing en tactiek is vereist. Het is zelfs mogelijk om potjes als video op te nemen en tegen vrienden te strijden op de GameCenter-ranglijsten. Jammer zijn de advertenties die tussendoor komen, maar die kun je afkopen door eenmalig 1,99 euro te betalen.

Dunkers

Colin Lane Games AB

Gratis via App Store

Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Dunkers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu