Maak een tweede Mac-scherm van je iPhone of iPad met Duet Display

Rutger Otto
26 december 2014, 12:49
1 min leestijd
Maak een tweede Mac-scherm van je iPhone of iPad met Duet Display

Heb je een iPad of iPhone en een Mac(Book)? Dan kun je van je mobiele Apple-platform een tweede beeldscherm maken dankzij de app Duet Display.

Lees verder na de advertentie.

Duet Display

Voor mensen die veel beeldscherm nodig hebben, maar die vaak onderweg zijn, is een extra monitor niet zo handig om mee te nemen. Nu heb je met de app Duet Display een tweede beeldscherm voor 13,99 euro. Da’s prijzig, maar goedkoper dan een nieuwe monitor. Voor dit bedrag tover je je oude iPad of je iPhone 6 Plus om tot een tweede beeldscherm.

Omdat een beetje fatsoenlijk beeld te projecteren, heb je inderdaad een grote iPhone nodig óf een iPad. Zeker een iPad met retina-scherm zal er mooi uitzien, maar een oudere iPad doet het ook prima. Een iPhone-scherm is eigenlijk te klein, maar met een iPhone 6 Plus kun je nog redelijk uit de voeten.

duet display

Simpele installatie

De Duet Display-app werkt doordat je de iPhone of iPad via de usb-kabel aan je MacBook hangt. Laad de app op zowel Mac als iOS en je scherm wordt vanzelf op je mobiele apparaat gepresenteerd. Je kan er vervolgens gewoon met je muis naartoe, vrijwel zonder enige vertraging.

Eén van de pluspunten van Duet Display is de simpele opzet. Binnen 5 minuten kun je aan de slag. Als de apps aan staan en de kabel is ingeplugd, is de monitor binnen no-time gevonden. De resolutie is natuurlijk niet helemaal fantastisch op een kleiner beeldscherm, maar het is een prima oplossing voor mensen die een tweede display zoeken. De batterij van je MacBook raakt er echter wel sneller van leeg.

Download Duet Display

Om Duet Display te downloaden dien je minimaal iOS 5.1.1 te draaien. De app kost 13,99 euro en heeft 53MB nodig voor installatie.

Duet Display

Duet, Inc.

Gratis via App Store

Duet Display
Duet Display
Duet Display
Duet Display
Duet Display
Duet Display
Duet Display
Duet Display
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu